Privatøkonomi

Private investorer er vilde med at se hinanden over skulderen

Investorfora, fora for social trading og copy trading vokser eksplosivt i udlandet, og danskerne vil også gerne kigge de bedste over skulderen. Men der er risiko for manipulation, advarer professor.

Mere end 35.000 danskere har tilsluttet sig Nordnets aktienetværk Shareville, som på nordisk plan er vokset 30 pct. til 213.000 medlemmer i år, fortæller Annde Buchardt, landechef i Nordnet. Foto: Presse.

Flere millioner privatinvestorer verden over følger særligt succesfulde investorer, der slår markedet gang på gang. Verdens største platform for social og copy trading eToro med over 9 mio. globale brugere fik i 2018 en dansk side. Og investeringsgrupperne på sociale medier vokser.

Dermed vil folk ikke bare spejle Warren Buffett. 10.000 såkaldte followers kopierer automatisk britiske Jay Edward Smiths handler i kryptovaluta på eToro. Herhjemme er antallet af copy tradere stadig lavt, men i en usikker aktietid søger mange råd i debatfora, og 35.000 danskere har meldt sig ind i Nordnets Shareville, hvor de kan debattere og følge med i andres investeringer...

Læs også
Top job