Serier

Pensionsbranchen forsvarer ejendomsinvesteringer: »I kundernes interesse at tage større risiko«

Pensionsbranchens store sats på ejendomsinvesteringer er til debat, men i brancheorganisationen Forsikring & Pension betones det, at den øgede risiko tages for kundernes skyld.

Pensionsselskabernes store ejendomssats
Pensionsselskaberne investerer massivt i ejendomme. Bl.a. ejer PFA ca. 30 pct. af den nye københavnske bydel Carlsberg Byen, der opføres i disse år med henblik på at sælge flere tusind ejerlejligheder. Foto: Gregers Tycho.

Når pensionsselskaberne satser milliarder af pensionspenge i ejendomsboomet i landets store by, så gambler de ikke kun med pensionsopsparernes penge. Nej, de gør det for pensionsopsparernes skyld, lyder argumentet fra brancheorganisationen Forsikring & Pension.

»Vi har længe været i lavrentemiljø, og nu er det faktisk blevet til et minusrentemiljø, så bare det at få et positivt nominelt afkast betyder, at man skal tage risiko. Og hvis man skal have en pension, der kan følge med prisstigningerne, så er man nødt til at gå endnu længere ud af risikokurven. Ellers står man i en situation, hvor ens pensionsopsparing bliver mindre år for år. Så det er i kundernes interesse at tage større risiko,« siger Jan V. Hansen. ..

Læs også