Tivoli vil være stor inden for konferencer

Man kan ikke sige moderne hotel uden også at sige konferencefaciliteter. Derfor bliver der også plads til netop dette i det kommende Tivoli H.C. Andersen Hotel i hjertet af den gamle have, hvor man i dag er presset på kapacitet.

Bjarke Ingels har fået til opgave at renovere H.C. Andersen Slottet til eventyrhotel med lejligheder, restaurant og konferencefaciliteter. Foto: Bax Lindhardt

Pjerrot, Harlekin og Columbine, der lystigt springer rundt på den gamle pantomimescene med den ikoniske påfugl. Hvin fra den gamle haves mange rutsjebaner og duften af candyfloss, kandiserede æbler og alskens andre søde sager.

Det er bare nogle af de ting, mange forbinder med en tur i Tivoli. Men hvad færre sikkert ved, er, at den gamle forlystelsespark i København også er et yndet sted at afholde møder og konferencer. Ja, faktisk er dette et af Tivolis helt store forretningsområder ud over at sælge turpas og minder for livet.

»Tivoli er kæmpestor inden for konferencer,« siger Dorthe Weinkouff Barsøe, der er underdirektør for Brand & Kommunikation i Tivoli.

»Ud over Restaurant Nimb og Glassalen lægger alle havens restauranter også gerne kulisse til møder, og det betyder, at vi kan huse alt fra tomandsmøder til konferencer med op mod 1.700 deltagere.«

Mangler kapacitet

I disse måneder barsler Tivoli med planerne for det nye H.C. Andersen Hotel, der skal opføres ved Tivoli Søen. Det er arkitekt Bjarke Ingels og hans tegnestue BIG, der har fået til opgave at totalrenovere den eksisterende bygning og desuden opføre endnu en tilhørende bygning.

Ud over restaurant og lejligheder kommer den nye bygning også til at indeholde moderne konferencefaciliteter.

Det kan være, at Pjerrot kigger forbi, eller man tager en tur i Dæmonen eller den gamle rutsjebane mellem indslagene.

Dorthe Weinkouff Barsøe, underdirektør for Brand & Kommunikation i Tivoli.

»I dag kan man ikke sige hotel uden også at sige konferencelokaler. Derfor er det også naturligt, at vi har tænkt dette ind i planerne for det kommende hotel. Som det er nu, er efterspørgslen også så stor, at vi simpelthen mangler kapacitet til at kunne følge med,« siger Dorthe Weinkouff Barsøe fra Tivoli Brand & Kommunikation.

Faktisk har den københavnske forlystelsespark allerede haft vokseværk for bedre at kunne følge med den øgede efterspørgsel. Selv om Tivoli som sådan ikke har mere plads at brede sig over, så er den rykket over på den anden side af gaden. Her har Tivoli nemlig overtaget konferencedelen i Axelborg, bl.a. også for at skabe mere plads til medarbejderne.

»Lige nu har vi tidspunkter på året, hvor vi ikke kan følge med, og hvor der er fuld belægning. Dette gælder i alle størrelsesordner – fra de store generalforsamlinger til mindre møder. Men hvor der alligevel skal ske noget andet end i det daglige,« siger Dorthe Weinkouff Barsøe.

Ikke alene

Tivoli er ikke den eneste danske forlystelsespark, der har koblet konference og hotel sammen med oplevelser og sus i maven.

Også Hotel Legoland, der ligger klos op ad den i forvejen klodsede forlystelsespark, satser på konferencer, møder og virksomhedsevents. Og ifølge Dorthe Weinkouff Barsøe giver det rigtig god mening, at parkerne også satser på denne type forretning:

Tivoli H.C. Andersen Hotel

Kommende hotel i Tivoli, København, med lejligheder, restaurant og konferencefaciliteter.

Hotellet bliver opført ved Tivoli Søen med direkte adgang til H.C. Andersen Slottet, som bliver hovedindgang.

Hoteltårnet bliver 70 meter højt og med 18 etager.

Tivoli siger om bygningen, at den vil »opleves som en vertikal stabel af svævende haver – som en fortsættelse af Tivolis botaniske mangfoldighed hele vejen op i himlen«.

»I dag snakker man om, at man skal skabe destinationer, og her bliver hotellerne med mulighed for at afholde større events som konferencer en naturlig del af det. Ud over at man kan koble overnatning på, kan man tilføre oplevelsen det ekstra eventyrlige drys, så det går fra at være et måske gennemsnitligt møde til at blive et eventyrligt møde, som man husker og bliver glad i låget over.«

»Det kan være, at Pjerrot kigger forbi, eller man tager en tur i Dæmonen eller den gamle rutsjebane mellem indslagene,« foreslår Dorthe Weinkouff Barsøe.

Det nye Tivoli H.C. Andersen Hotel kommer til at rage 70 meter i vejret, fordelt over 18 etager, der opleves som svævende haver. Der er endnu ikke sat dato på, hvornår hotellet forventes at stå færdigt.

Læs også