Byggebranchen er klar til en gennemgribende digital makeover

Samarbejdet mellem mange forskellige faggrupper har længe hindret digitaliseringens indtog i byggebranchen, men en politisk strategi og et digitalt manifest fra branchen selv udgør de første spadestik til et mere digitalt byggeri.

Ifølge Kaare Dybvad (S) arbejder Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen videre med at gennemføre de digitale initiativer, som den tidligere regering formulerede i "Strategi for digitalt byggeri”. Arkivfoto: Finn Frandsen Boligminister Kaare Dybvad (S) mener, at et øget fokus på digitalisering vil gøre det muligt at tilrettelægge byggeprocesser mere smidigt. Arkivfoto: Finn Frandsen

Mens mange andre brancher digitaliseres med stor hastighed, halter den danske byggebranche bagud, når det kommer til udnyttelse af digital teknologi.

Der er ellers al mulig grund til at digitalisere i byggeriet, for gevinsterne er store, lyder det fra Dansk Byggeris direktør, Michael H. Nielsen. Eksempelvis kan digitalisering gøre det langt nemmere at overdrage viden mellem de forskellige parter og faggrupper i branchen. Og ifølge Michael H. Nielsen vil det også højne effektiviteten på byggepladsen, hvis alle har adgang til den samme opdaterede information. ..

Læs også