Universiteter lokker med dyre uddannelser i udlandet: »Det vil ofte give en god forrentning på længere sigt«

Mange eliteuniversiteter i udlandet udbyder tillægsuddannelser til høje priser. De kan både give pynt på cv'et og økonomisk mening, påpeger ekspert. Det er til gengæld usikkert, om anerkendelsen følger med til Danmark.

Markedet for Executive-uddannelser til nuværende og potentielle topledere er stort, men universiteter i udlandet forsøger også at trække deltagere, der ikke har nøglerne til et hjørnekontor i dansk erhvervsliv. Arkivfoto: Peter Hove Olesen I mange andre europæiske lande har man officielle mål om, hvor mange der skal læse i udlandet. Det har man ikke i Danmark, påpeger Victor S. Hatami fra Danish Students Abroad. Arkivfoto: Peter Hove Olesen

På Harvard Law School i USA kan danskere og andre udlændinge tage en tillægsuddannelse til deres jurauddannelse. Det koster 450.000 kroner for et år. Og på den anden side af Atlanten kan man i London tage en postgraduate-uddannelse i Financial Journalism på byens City University. Pris: 85.000 kroner for et år.

Der er med andre ord store penge at tjene på at udbyde tillægsuddannelser og efteruddannelser for nogle af klodens mest anerkendte universiteter. Unge studerende fra hele verden, heriblandt også fra Danmark, kan vælge at betale for et kortere eller længere forløb på eliteuniversiteterne, for derved at få en stærkere profil på arbejdsmarkedet. Spørgsmålet er så bare, om det batter noget? ..

Læs også
Top job