Navne

»Det koster tid og penge at lave verdens bedste chokolade«

50 år lørdag: Mikkel Friis-Holm, verdensmester i chokolade, har høje idealer for såvel smag som produktion. Stadig kniber det med at skabe en profitabel forretning.

Mikkel Friis-Holm, der ses foran væggen med diplomer, bruger 50-60 timer om ugen på sin chokoladefabrik. Han kommer ned i gear på en ferie i familiens sommerhus i Umbrien i Italien. Foto: Gregers Tycho Mikkel Friis-Holm er stolt over priser og diplomer, som betyder meget for virksomhedens vision og mission. 
Foto: Gregers Tycho Produktionslinjen i fabrikken i Herslev forvandler bønner til forskellige slags chokoladeprodukter. Foto: Gregers Tycho

Efter det stort set kun er gået lige ud på motor- og landevej slutter turen på en vej, der slanger sig igennem det midtsjællandske landskab. Det er grønt og kuperet og bliver sommetider pyntet med lutter landsbyidyl.

Lige efter, at man er kørt ind i landsbyen Herslev, ligger der en markant træbygning, der for så vidt kunne være en stald eller et kornlager, men som danner ramme om Friis-Holm Chokolade. ..

BRANCHENYT
Læs også