Navne

Lizette Risgaard: Kvinder skal stadig arbejde ekstra hårdt for at bevise, at de kan noget

60 år onsdag: Skal jeg pande ham én eller lukke ørerne? Sådan har Lizette Risgaard tænkt flere gange i sin karriere, for kvinder skal stadig bevise mere, lyder det fra formanden for Fagbevægelsens Hovedorganisation.

Lizette Risgaard var LO-formand og har siden 2019 været formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH), hvor hun taler på vegne af 1,3 mio. lønmodtagere.
Foto: Stine Bidstrup Lizette Risgaard bor i Rødovre og er mor til to voksne sønner. Hendes mand gennem 20 år døde af kræft i 2011. Foto: Stine Bidstrup Lizette Risgaard voksede op i et arbejderhjem på Nørrebro i København. Hendes far var jord- og betonarbejder, mens hendes mor havde forskellige job, inden hun blev kontorfunktionær og tillidsrepræsentant. Foto:Stine Bidstrup

På tredjedagen i 2015 som første kvinde i spidsen for LO satte Lizette Risgaard sig i respekt. Hun fyrede hele toppen af ledelsesapparatet og forgængeren Harald Børstings håndgangne mænd.

Det var tid til at ryste posen, lød forklaringen udadtil. Men i ugerne, der fulgte, kom historierne om et uskønt parløb mellem formand og næstformand, og om hvordan hun som næstformand var blevet forsøgt holdt uden for indflydelse og sat til at beskæftige sig med mindre prestigefyldte arbejdsopgaver end aftalt, da hun i 2007 sagde ja til at stille op som næstformand sammen med Børsting...

Læs også
Top job