Serier

Risikokommentar: Verdens teknologiske megatrend er truet

Investeringer i infrastruktur kan blive udfordret i mange lande, idet den finanspolitiske ildkraft især vil blive brugt til at igangsætte økonomierne igen. Dog vil lande, der fortsætter investeringerne i digital infrastruktur, være interessante for investorer.

Corona rammer verden

Siden starten af dette år er aktiekursen for Facebook steget med 15 pct. Alphabet Inc./Google har oplevet en stigning på 10 pct. i samme periode. Disse positive bevægelser er repræsentative for mange børsnoterede virksomheder i teknologisektoren over hele verden. Jeg betragter hovedsageligt denne udvikling gennem coronakrisen som en markedsreaktion på de virksomheder, der har vundet og tabt på krisen. Historien om den dybt ramte luftfartsindustri er velkendt, men omvendt har sociale medier og andre teknologiplatforme profiteret af krisen, hvilket forklarer de stigende aktiekurser.

Men for mange brugerbaserede teknologiselskaber, som f.eks. sociale medier, er det bestemt ikke tilstrækkeligt for den fremtidige vækst, at flere mennesker bruger mere tid på de sociale medier gennem en krisetid. Væksten i den business case gennem resten af dette årti er stærkt afhængig af en signifikant og vedvarende stigning i antallet af internetbrugere over hele kloden. Det samme forventer jeg bliver tilfældet for bnp-væksten i mange lande, men denne samlede tech-megatrend kan blive truet af coronakrisen...

Læs også
Top job