Erhverv

DI-topchef Lars Sandahl Sørensen: »Virksomhederne skal kunne se, at der er noget at kæmpe for«

I Messecenter Herning (MCH) er der lange udsigter til stor aktivitet - også selvom en ny genåbning lurer om hjørnet. Det tager nemlig måneder med forberedelse og indsalg, før en messe kan afholdes. Det er ét eksempel på, at der endnu efter genåbningen vil være behov for økonomisk hjælp til virksomheder i hårdt ramte brancher, mener DI's adm. direktør Lars Sandahl Sørensen.

»Virksomhederne skal kunne se, at der er noget at kæmpe for, og at der er nogle ordninger, som gør, at de kan kæmpe videre,« siger adm. direktør i Dansk Industri Lars Sandahl Sørensen om udfasningen af hjælpepakkerne. Foto: Miriam Dalsgaard

Messecenter Herning er tomt. Der er ingen aktivitet på messehallernes 110.000 kvadratmeter og heller ingen koncerter i den store sorte Jyske Bank Boxen.

Pandemien, de politiske bestemte restriktioner og tvangslukninger har ryddet kalenderen. En efter en er de største messer og koncerter blevet udskudt.
Det kan mærkes i MCH, hvis omsætning det seneste år i snit ligger 85 pct. under normalen. Og det kan der ikke rettes op på fra den ene dag til den anden, fortæller adm. direktør Georg Sørensen...

BRANCHENYT
Læs også