Nyt studie: Det øger sandsynligheden for innovation at sende medarbejderne i skole

Virksomheder, der sender deres medarbejdere på efteruddannelse, har 14 til 16 pct. større chance for at innovere, viser et nyt studie. Det er dog farligt at se efteruddannelse som en enkeltstående mirakelkur, påpeger eksperter.

Innovationen starter ifølge lektor Vibe Aarkrog allerede, når ledelsen begynder at overveje, hvordan virksomheden skal udvikle sig. Arkivfoto: Sanne Vils Axelsen Selve uddannelsen er kun en lille del af en succesfuld efteruddannelsesindsats, påpeger Vibe Aarkrog. Arkivfoto: Lars Krabbe.

Det er efterhånden slået fast, at livslang læring er alfa omega indenfor karriereudvikling, og her spiller efter- og videreuddannelse en ikke ubetydelig rolle. Men der er også rigtig meget at hente for virksomhederne på den anden side af bordet ved at investere penge på at efter- og videreuddanne deres medarbejdere.

Det viser et nyt studie fra Aalborg University Business School, AAUBS, som blev offentliggjort i sidste måned, og som ph.d-studerende Jesper Eriksen har lavet sammen med lektor Jacob Rubæk Holm...

Læs også
Top job