Erhverv

Insource eller outsource: Ingeniørernes efterspurgte ekspertise skaber dilemmaer

I et marked med mangel på arbejdskraft kan der opstå en tendens til at insource for at sikre kompetencerne. Insourcing kan dog lægge beslag på kompetencer og gøre produktet dyrere, mener brancheforening.

Der mangler ingeniør-ressourcer, men selvom man øger optaget på uddannelsesstederne, som her på DTU Risø ved Roskilde, går der mange år før de færdiguddannede ingeniører lander på arbejdsmarkedet. Arkivfoto: Jacob Ehrbahn Der mangler ingeniør-ressourcer, men selvom man øger optaget på uddannelsesstederne, som her på DTU Risø ved Roskilde, går der mange år før de færdiguddannede ingeniører lander på arbejdsmarkedet. Arkivfoto: Jacob Ehrbahn IT-udviklingsprojekter er ét af de steder, hvor det kan være svært at afgøre, om det giver mest mening at ansætte de nødvendige kompetencer eller hyre eksterne konsulenter. Arkivfoto: Colourbox

Det er ingen nyhed længere, men ikke desto mindre er det fortsat et voksende problem: Danmark lider af mangel på ingeniører.

Nye tal fra Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI) viser, at 98 pct. af foreningens virksomheder i øjeblikket har svært ved at rekruttere den nødvendige arbejdskraft. ..

Læs også
Top job