I digitale enheder er mindre bedre. Nu er verdens mindste effektkonverter på vej til markedet

Efterspørgslen på stadigt mindre komponenter i vores elektroniske apparater er voksende. Derfor kan det vise sig at være banebrydende, at tre forskere fra DTU har udviklet verdens mindste effektkonverter og stiftet en virksomhed.

Effektkonverteren fra Lotus Microsystems er verdens mindste, og den er udviklet af forskere på DTU. Den kommer på markedet i 2022. Foto: PR Mens manglen på microchips får mange produktionsvirksomheder til at sætte tempoet ned, gør Lotus Microsystems klar til at lancere verdens mindste effektkonverter. Det ville ikke være lykkedes uden DTU's tilgang til innovation, siger én af forskerne bag. Arkivfoto: REUTERS/Pichi Chuang Medstifter af Lotus Microsystems og én af forskerne bag verdens mindste effektkonverter, Ahmed Ammar. Foto: PR Effektkonverteren fra Lotus Microsystems er verdens mindste, og den er udviklet af forskere på DTU. Den kommer på markedet i 2022. Foto: PR

Hvert eneste år bliver vores digitale enheder mere og mere avancerede. Samtidig kræver brugerne, at apparaterne bliver mindre og kører længere på en opladning.

Alt fra smartphones og smartwatches til bærbare computere og høreapparater får indbygget nye funktioner, flere sensorer eller præsterer højere hastighed, hvilket kræver yderligere strøm. ..

Læs også
Top job