Privatøkonomi

Nye krav til sociale investeringer kan klemme investorer

Banker, investeringsforeninger og pensionsselskaber har omstillet deres investeringsverden til grønne investeringer. Nu vil EU gå et skridt videre og indføre krav til socialt bæredygtige investeringer.

EU-Kommissionens vicepræsident Valdis Dombrovskis og EU-kommissær for finansielle tjenester, finansiel stabilitet og kapitalmarkeder, Mairead McGuinness, ved en af mange præsentationer af EU's taksonomi om grønne bæredygtige aktiviteter. Nu går kommissionen i gang med at udarbejde tilsvarende krav til socialt bæredygtige investeringer. Foto: Olivier Hoslet/Reuters

Nye krav til sociale investeringer risikerer at indsnævre investeringsuniverset kraftigt for banker, pensionskasser og investeringsfonde, hvis de indføres, så der kun bliver meget få aktier at vælge imellem for den bæredygtige investor. Det kan skade investorerne.

Sådan lyder advarslen fra flere interesseorganisationer i en EU-høring om en kommende taksonomi med særlige krav til socialt bæredygtige investeringer. Regelsættet vil udgøre en parallel til kravene til grønne investeringer. ..

Læs også
Top job