Nye ledere kan begynde her: Sådan bliver du bedre til at stå i spidsen 

At blive leder handler om at forene sig med tanken om, at der er mange svar og mange spørgsmål. I sidste ende skal man finde sin egen vej, mener ledelsesekspert. Vi ser nærmere på, hvilke kompetencer der er vigtige at tilegne sig som leder.

Nye ledere kan have svært ved at finde det rigtige ben at stå på, og den måske lidt skuffende udmelding fra en ekspert i ledelse er, at der ikke findes en endegyldig opskrift på, hvordan du bliver en god leder. Arkivfoto: Austin Distel / Unsplash Nye ledere kan have svært ved at finde det rigtige ben at stå på, og den måske lidt skuffende udmelding fra en ekspert i ledelse er, at der ikke findes en endegyldig opskrift på, hvordan du bliver en god leder. Man skal finde sin egen vej. På billedet ses studerende på CphBusiness. Arkivfoto: Niels Hougaard

Mange nye ledere oplever at gå fra at være at den, der ved mest om et område, til potentielt at være den, der ved mindst. Det kan være dybt frustrerende, forklarer Stine Hinge, leder af sekretariatet i Væksthus for Ledelse.

Det er nemlig meget normalt at blive leder, fordi man godt kan lide at have overblik og viden og være den, som andre kan gå til, hvis de har spørgsmål. ..

Læs også
Top job