Politik

Mange mindre kommuner er støvsuget for ledige

Borgmestre kalder på hjælp fra regeringen til at øge udbuddet af arbejdskraft. I Holstebro vil byens S-borgmester stik imod partilinjen sænke beløbsgrænsen for udlændinge.

Lettere adgang for udenlandsk arbejdskraft ved at sænke den omstridte beløbsgrænse for udlændinge fra ikke-EU-lande lyder et gennemgående forslag fra en række borgmestre til, hvordan de kan hjælpe deres virksomheder med at skaffe arbejdskraft her og nu. I dag kræver det en årsløn på mindst 445.000 kr. inkl. pension og feriepenge at komme ind. Arkivfoto

I en række kommuner uden for de store byer er manglen på arbejdskraft så stor, at a-kasserne reelt ikke har flere ledige tilbage. Det viser en gennemgang af ledigheden i de enkelte a-kasser kommune for kommune. Tallene stammer fra Dansk Arbejdsgiverforening (DA).

I Vejen og Skive er ledigheden i 15 af landets i alt 22 a-kasser under 2 pct. En ledighed under 2 pct. svarer ifølge de gængse økonomiske definitioner til, at der ikke er ledige tilbage at tage af, da der altid vil være nogen, som er på vej fra et job til et andet og i en kort periode modtager dagpenge. ..

Læs også
Top job