Erhverv

Styrtdyk i antallet af kinesiske forsendelser

Portostigning og dernæst fra i sommer indførsel af moms på alle vareforsendelser har fjernet ni tiendedel af posten fra Kina hos Postnord.

50.000 breve og småpakker med alt fra hårbøjler til fiskegrej fra kinesiske webshops som Wish og Alibaba passerede på toppen i 2019 dagligt igennem Postnords sorteringsanlæg (Foto: Finn Frandsen)

Danmark afskaffede i sommer momsfriheden på pakker med en værdi på under 80 kr. sendt fra lande uden for EU. Med et hug faldt forsendelserne distribueret af Postnord fra kinesiske webbutikker som Wish og Alibaba med næsten to tredjedel. Sammen med massive portoforhøjelser har det ført til at mængden af kinesiske forsendelser fra toppen i 2019 til i dag er faldet fra 50.000 forsendelser til rundt regnet 5.000 om dagen.

»Siden 2019 har vi oplevet et støt fald i mængden af forsendelser fra Kina. Og vi er nu et sted, hvor der kun er en brøkdel tilbage af, hvad der tidligere var. Det skyldes blandt andet, at Kina ændrede karakter fra at være et U-land til at være et I-land i det internationale postale system, og dermed er der ikke længere nogen rabat på forsendelser fra Kina,« siger Morten Rosengreen Thygesen, der er ansvarlig for international post hos Postnord...

Læs også
Top job