Novo vekslede tab til plus

Det blev onsdag til interessante regnskaber fra Novo Nordisk og DSV, og investorerne oplevede efterfølgende store kursudsving hos de to selskaber.

Danske Bank fortsatte ufortrødent sin optur, som aktien begyndte efter tirsdagens regnskabsaflæggelse. Alt i alt gav det en C20-stigning på 1,3 pct. til 507,92. Presset på tørlastrederiet D/S Norden fortsatte.

Novo Nordisk endte med et solidt plus på 4,6 pct. i kurs 638, efter at Novo i formiddagens handel lå med et massivt tab i omegnen af 4 pct. Det skete under en stor omsætning i aktien. I løbet af dagen aftog investorernes skuffelse over regnskabet, men det hjalp også på humøret, at Novo nu ventes at kunne lancere Liraglutide inden lanceringen af konkurrerende Byetta LAR fra amerikanske Eli Lilly.

Ramt af stærk euro
Novo Nordisks regnskab var ramt af den stærke euro/krone, hvilket var årsagen til, at Novo Nordisk nedjusterede salgsvækstprognosen for 2007 inklusiv valutaeffekten. Prognosen for væksten i driftsindtjeningen (EBIT) for 2007 fastholdtes på 10 pct. inklusiv valutaeffekten. Novos omsætning steg 9 pct. til 30,9 mia. kr. for de første ni måneder af året, mens overskuddet af den primære drift (EBIT) steg til 7815 mio. kr. fra 7011 mio. kr.

Transportkoncernen DSV lukkede 0,4 pct. lavere i kurs 136, efter at aktien begyndte dagen med pæn kursfremgang. DSV's regnskab indeholdt den ventede opjustering. For hele 2007 opjusterede DSV forventningerne til driftsindtjeningen til 1,875 mia. kr. fra 1,658 mia. kr.

»Der er ikke noget, der stikker ud i regnskabet. Det er tæt på det forventede, og DSV leverer den ventede opjustering«, sagde analytiker Michael Nielsen fra Jyske Bank til RB-Børsen.

Danske Bank steg på ny
Danske Bank endte 2,3 pct. højere i kurs 226,8, efter at storbankens aktier tirsdag steg 3,1 pct. Danske Bank viste tirsdag et bedre end ventet overskud for årets første ni måneder. Overskuddet før skat faldt til 15,1 mia. kr. fra 15,5 mia. kr. Ifølge RB-Børsens analytikerpanel var der ventet et overskud på 14,5 mia. kr.

A.P. Møller - Mærsk, som steg 0,3 pct. til kurs 71.000, fik nyt fra den Singapore-baserede containerrederikonkurrent Neptune Orient Lines (NOL). Selskabet øgede i årets tredje kvartal overskuddet med 50 pct. For årets første ni måneder som helhed er der dog blot tale om en fremgang på 4 pct. Det fremgår af kvartalsregnskabet fra rederiet.

Tørlastrederiet D/S Norden fortsatte nedturen og endte 4,2 pct. lavere i kurs 623. Tirsdag smed D/S Norden 4,9 pct.

»Det er de store ratefald i forward-tørlastkontrakterne til første kvartal af 2008 for Panamaxskibe, som rammer tørlastrederiernes aktier i øjeblikket«, udtalte senioranalytiker Jacob Pedersen fra Sydbank.

RB-Børsen

BRANCHENYT
Læs også