Inflation udløste kursfald

Det danske obligationsmarked oplevede onsdag et kraftigt kursfald, efter at forbrugerpriserne i eurozonen steg langt mere end ventet.

Det fik investorerne til at spekulere i, om Den Europæiske Centralbank vil kunne fortsætte sine pengepolitiske stramninger. Den amerikanske BNP-vækst overraskede også onsdag med en større stigning end ventet.

Inflationstallene for eurozonen overraskede onsdag, idet forbrugerpriserne steg 2,6 pct. i oktober i forhold til 2,1 pct. måneden forinden. Det er det højeste niveau i mere end to år. Ifølge en rundspørge foretaget af Bloomberg News havde analytikerne blot ventet en stigning til 2,3 pct.

»Onsdagens forbrugerpriser i eurozonen kom som et stort chok for markedet«, udtalte obligationsstrateg hos Insinger de Beaufort, Marcus Ostwald, til Bloomberg News. Det er specielt de korte obligationsrenter, som er steget kraftigt, og der er stor risiko for, at Den Europæiske Centralbank igen vil stramme pengepolitikken, vurderede strategen.

Den amerikanske BNP-vækst overraskede onsdag eftermiddag, idet væksten lå på 3,9 pct. i tredje kvartal. Ifølge en rundspørge foretaget af Bloomberg News havde analytikerne ventet en mindre fremgang på 3,1 pct. Mindre positiv læsning var den amerikanske centralbanks foretrukne inflationsindikator PCE Core, som steg 1,8 pct. Her var ventet en mindre stigning på 1,5 pct.

»Kigger man fremad, vil den amerikanske centralbank formentlig fortsat argumentere for, at økonomien aftager i styrke«, udtalte seniorøkonom hos Bank of America, Peter Kretzmer, til Bloomberg News. Der vil derfor være stor fokus på pressemeddelelsen efter FOMC-mødet, vurderede økonomen.

Ved dansk lukketid kostede en euro 1,4460 dollar. Den toneangivende amerikanske T-bond lå onsdag eftermiddag 7/32 lavere i kurs 102 31/32 med en effektiv rente på 4,40 pct.

RB-Børsen

BRANCHENYT
Læs også