Det haster med ny TDC-finansdirektør tele

TDC afviser, at finansdirektør Hans Munk Nielsens afgang er en fyring. Men hans afløser må gerne dukke op i morgen, understreges det.

Står det til TDC's stærke mand, topchef Jens Alder, tiltræder telekoncernens fremtidige finansdirektør hellere i dag end i overmorgen.

»Nu vi ved, at Hans Munk Nielsen går, ser jeg gerne hans afløser på plads hurtigst muligt,« siger Jens Alder uden at uddybe, hvorfor det er så vigtigt at få finansdirektøren afløst på posten.

Trods hastværket afviser koncernchefen, at Hans Munk Nielsens afgang på nogen måde hænger sammen med fremlæggelsen af et kvartalsregnskab, der givetvis ikke får julestemningen til at brede sig på TDC-kontorerne.

»Gud nej, bestemt ikke,« lyder det prompte fra Jens Alder på spørgsmålet, om selskabets finansielle udvikling på nogen måde hænger sammen med Hans Munk Nielsens pludselige farvel til TDC, hvor han har haft sin daglige gang i mere end 16 år.

Det var en fyring
Morgenavisen Jyllands-Posten kunne sidste uge afsløre TDC's brud med Hans Munk Nielsen. Et brud, som, ifølge Jyllands-Postens oplysninger, i bund og grund er en regulær fyring, fordi TDC's nye ejere, fem udenlandske kapitalfonde, har sværere og sværere ved at få investeringen på 68 mia. kr. til at ligne en guldrandet forretning.

Hans Munk Nielsen har angiveligt også været modstander af en omfattende oprydning i TDC, som Jens Alder har iværksat. En oprydning, som foreløbig har betydet et farvel til 280 stillinger på TDC-hovedkvarteret, ligesom der er solgt ud af både kunstværker og direktionens chaufførbetjente biler. Ifølge forlydender har det været medvirkende til, at kemien mellem de to TDC-direktører nærmer sig nulpunktet.

Leder efter profil
Uden at lange ud efter Hans Munk Nielsen tøver Jens Alder ikke med at slå fast, at han har en meget klar forestilling om, hvilken type han ser for sig som ny finansdirektør.

»Der er ikke så mange, som passer til profilen. Det er en meget vigtig position i mit team. Derfor har jeg en klar forestilling om, hvilken profil det skal være,« siger TDC-chefen.

Han understreger, at udvælgelsen suverænt er lagt i hans hænder, idet telegigantens fremtidige kassemester dog skal godkendes af bestyrelsen, hvor kapitalfondene sidder på flertallet af stemmerne.

Selv om Jens Alder understreger, at man er midt i processen med at finde den nye finansdirektør, tyder meget på, at Alder har Hans Munk Nielsens afløser i kikkerten.

Har du allerede udpeget navngivne kandidater?

»Det vil jeg ikke udtale mig om,« siger Jens Alder.

TDC og Hans Munk Nielsen har i en fælles pressemeddelelse oplyst, at den mangeårige finansdirektør og medlem af koncernledelsen bliver på posten senest til udgangen af januar.

BRANCHENYT
Læs også