Nystegt bøf, tak

Det var ikke noget imponerende måltid, der blev serveret på Carlton i Århus.

Det er populært at gå ned til den fritlagte å, når man skal spise frokost i Århus. Men byen byder faktisk på mange andre steder inde mit i sit centrum, blandt mange andre Carlton i Rosensgade, på hjørnet af Pustervig.

Et centralt sted for en café, der om aftenen får mere præg af restaurant. Tæt på flere parkeringshuse. Hyggeligt indrettet, men ikke stedet for fortrolige samtaler, dertil står bordene for tæt.

Og man skal have godt med penge til p-automaten. Det tager tid at få maden - sådan en sløv onsdag med syv andre gæster i hele lokalet tog det således over en halv time fra bestilling til servering. Det kunne man måske have levet med, hvis maden havde båret præg af det. Men det gjorde den ikke.

Hakkebøffen i den enorme burger var decideret kold og i øvrigt også så tør, at det ikke kunne tolkes som andet, end at den var stegt i forvejen, og derefter lagt i køleskabet. Ikke en dråbe saft flød fra den, og den var kun nødtørftigt lunet.

*
Tallerkenen med tapas var af typen med tre af hver slags, som det tager fem minutter at anrette - tyndtskåret kød, bl.a. en velsmagende chorizo og en ditto lufttørret skinke - ost og hjemmerørte tapenader, garneret af salat og skiver af godt brød.

Betjeningen var venlig og imødekommende - men den omfattede ikke en forklaring på, hvad tapas-tallerkenen rummede. Det burde være en selvfølge, når man ikke på forhånd har fået det udspecificeret på menukortet.

Alt i alt var det på ingen måde et imponerende måltid, om end burgerbollen var frisk og sprød, salaten af rødbedeblade, cornichoner, pesto og tomater på samme måde i orden. Men aiolien var et typisk industriprodukt, og man kan spørge sig selv, hvorfor tallerkenen skal fyldes med stegte kartofler til sådan en kæmpeburger. Det er "overkill".

Med to Ramlösa til bliver prisen for en frokost til to 263 kr.

Det er jo ikke dyrt, men trods alt dyrt nok til, at man kan forlange, at hakkebøffen er nystegt.


Carlton, Rosensgade 23, Århus

Bordbestilling: 86202122

Mail: kontakt@carlton.dk

Mad:

[x] [x]

Betjening:

[x] [x] [x]

Atmosfære:

[x] [x] [x] [x]

BRANCHENYT
Læs også