Vendte på en tallerken

De danske obligationer endte torsdag med kursstigninger, efter at investorerne oplevede store kursfald og rentestigninger i dagens første handel.

Over middag opstod der rygter om en anspændt situation med Citigroups kapitalberedskab og udsigt til nedskrivninger. Det sendte Citigroup aktien 6 pct. lavere og lagde et solidt pres på den globale banksektor. Investorerne søgte derefter over i de fastforrentede papirer.

»Over middag søgte investorerne mod obligationerne efter rygterne om Citigroup, og det øgede usikkerheden yderligere, at udviklingen blev understøttet af torsdagens nøgletal,« udtalte chefanalytiker Johnny Bo Jakobsen fra Nordea Markets.

Ved 15-tiden blev det amerikanske ISM-erhvervsbarometer præsenteret, hvilket blev skuffende læsning. ISM faldt til 50,9 i oktober fra 52,0 i september, mens analytikerne havde ventet et fald til 51,5.

»ISM-rapportens underkomponenter viste også svaghed,« bemærkede Johnny Bo Jakobsen.

I torsdagens første handel blev investorerne vidner til massive kursfald. Det skyldtes, at den amerikanske centralbank indikerede, at det er slut med rentesænkninger i år, efter at den onsdag aften sænkede renten med 25 basispoint til 4,50 pct.

Investorerne havde ventet rentesænkningen på de 25 basispoint, og de var begyndt at kalkulere med endnu en rentesænkning inden årsskiftet.

»Den primære årsag til, at obligationsmarkedet ikke brød sig om pressemeddelelsen, var, at den tydeligt indikerer, at den amerikanske centralbank har indtaget en venteposition på pengepolitikken,« udtalte obligationschef hos Stephens Capital Management, Alan Tedford, til Bloomberg News.

Ved dansk lukketid kostede en euro 1,4450 dollar. Den toneangivende amerikanske T-bond lå ved lukketid 29/32 højere i kurs 103 2/32 med en effektiv rente på 4,35 pct.

RB-Børsen

BRANCHENYT
Læs også