Carlsberg truer S&N

De stædige skotske bryggere hos Scottish & Newcastle kan risikere et erstatningskrav fra Carlsberg, hvis det ender med, at Carlsberg vinder en langtrukken svensk voldgiftsag.

Det vurderer professor i børsret ved Syddansk Universitet Søren Friis Hansen overfor Business.dk

Carlsberg oplyste onsdag i en børsmeddelelse, at virksomheden vil overveje at rejse væsentlige erstatningskrav mod skotterne i forbindelse med den voldgift, som Scottish & Newcastle har anlagt ved retten i Stockholm. Skotterne påstår, at Carlsberg med sit bud på det skotske bryggeri bryder aktionæroverenskomsten i holdingselskabet Baltic Beverages Holding (BBH), som de to stridende parter ejer i fællesskab.

Carlsbergs internationale pressechef Jens Peter Skaarup vil ikke nærmere ind på, hvad det er for eventuelle tab, Carlsberg imødeser i forbindelse med voldgiften.

Professor Søren Friis Hansen vurderer, at der kan opstå et tab for Carlsberg, hvis voldgiften trækker ud, hvis Scottish & Newcastles aktiekurs fortsætter med at stige, og hvis Carlsberg vinder voldgiftssagen.

»Viser det sig, at Scottish & Newcastle uberettiget har rejst en voldgiftssag, som blokerer for handlen, så kan det give anledning til erstatningskrav senere,« siger han.

RB-Børsen

BRANCHENYT
Læs også