Fortsat ballade om Riskær-fond

Finansmand Per Siesbye raser over millioner til Riskær fra hans familiefond. Fonden har dog skåret kraftigt ned på udbetalingerne til den kontroversielle erhvervsmand.

Mere end seks og et halvt år efter at bestyrelsen i den såkaldte Riskær-fond blev afsat af Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, er der fortsat ballade om magten i den bugnende pengetank.

Papirer fra Erhvervs- og Selskabsstyrelsen viser, at det detroniserede bestyrelsesmedlem, finansmanden Per Siesbye, raser over, at fonden har givet Klaus Riskær Pedersen millioner af kroner, samtidig med at det netop var et af kritikpunkterne fra styrelsen, da den i 2001 suspenderede og siden afsatte Per Siesbye og de øvrige bestyrelsesmedlemmer i fonden med stemplet »klart uegnede«.

Har droslet ned
»Det er absurd, at bestyrelsen (den bestyrelse, som styrelsen selv indsatte i Riskærfonden, red.) - med styrelsens blåstempling - upåtalt kan fortsætte legatuddelinger og lån til en person, der er dømt for bedrageri mod fonden,« hedder det bl.a. i et brev fra Per Siesbye til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen den 19. september.

Materialet afslører dog også, at Riskær-fonden har droslet kraftigt ned på den økonomiske støtte til den kontroversielle erhvervsmand, der tidligere på året blev idømt syv års ubetinget fængsel for at have forsøgt at snyde fonden for 40 mio. dollars i forbindelse med det succesfulde salg af Cybercity i 2000.

Det er bl.a. sket, efter at styrelsen i november 2005 bad fonden sikre en »balanceret fordeling af uddelinger mellem fondens forskellige uddelingsformål«.

Fra 2001-2004 havde fonden givet Riskær legater for samlet 6,2 mio. kr., mens der blev skruet markant ned på uddelingerne til almenvelgørende formål, der dermed blev tilgodeset i betydeligt mindre omfang end Riskær.

I april i år meddelte den nuværende bestyrelsesformand, advokat Axel Kierkegaard, imidlertid styrelsen, at Riskær ikke har fået legater til personlig brug fra den 1. juli 2006. Siden har han kun fået »øremærkede legater til dækning af specifikke omkostninger«, hedder det. Ifølge Morgenavisen Jyllands-Postens oplysninger drejer det sig om penge til afdragsordninger på gæld.

Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har svaret Siesbye, at Riskær falder ind under fondens formålsparagraf, men at fonden nøje bør overveje sin støtte til Riskær i lyset af bedrageridommen imod ham tidligere i år.

Per Siesbye er stævnet af Riskærfonden, fordi fonden fik et tab i optakten til salget af Cybercity, men erstatningssøgsmålet, der også omfatter advokat Klaus Berning, er sat i bero, indtil Riskærs straffesag er afgjort i Landsretten.

BRANCHENYT
Læs også