Jagtselskab går på børsen

Nu kan man blive medejer af Europas største jagtrejsebureau og få aktionærfordele oven i købet.

Diana Jagtrejser med hovedkontor i Svendborg går på børsen, den alternative markedsplads First North, for at få et i børssammenhæng beskedent beløb på 15 mio. s.kr. (13,2 mio. kr.)

»Vi har ønsket en bredere kapitalisering og vil gerne have mulighed for at betale med egne aktier ved fremtidige opkøb som led i vores strategi om en internationalisering af Diana,« siger hovedaktionær og adm. direktør Mads V. Jørgensen.

Han og vennen Gunnar Nilsson overtog Diana Jagtrejser fra godsejer Anders Hillerup sidste år. Siden er aktionærkredsen udvidet til 20, men Mads Jørgensen ejer stadig godt 23 pct. af aktierne.

Forud for børsintroduktionen er sendt breve ud til 33.000 potentielle købere, de fleste hentet i Dianas eget omfattende kundekartotek.

Klub for aktionærer
»Vi vil gerne give kommende aktionærer nogle fordele, og derfor har vi oprettet Dianas aktieejerklub, hvor aktionærer med mindst fire handelsposter kan blive eksklusive medlemmer og få rabat på køb af jagtrejser. Senere vil vi udvide loyalitetsprogrammet til en decideret indkøbsforening, hvor vi laver aftaler, som aktionærerne kan nyde godt af,« siger Mads Jørgensen.

En handelspost er 1.000 aktier og koster ved udbuddet 4.500 s.kr. (3.636 kr.)

Diana blev stiftet i 1974 og er i dag ifølge Mads Jørgensen Europas største jagtrejsebureau og blandt en af de største på verdensplan målt på både omsætning, antal destinationer og antal rejsende kunder.

»Men det er svært at finde tal i branchen. Nu går vi som de første ud og offentliggør alt,« siger han.

I forbindelse med børsintroduktionen er oprettet et svensk holdingselskab - DTG Sweden AB - hvor alle aktier i Diana Jagt- og Fiskerirejser A/S ligger, og det er holdingselskabet, der børsintroduceres.

Sidste år havde Diana for første gang i en årrække overskud på beskedne 389.000 s.kr. efter en omsætning på 70 mio. s.kr. Første halvår i år viser et underskud på 12 mio. s.kr., men det er helt sædvanligt for branchen, fordi afregning for rejser for langt størstedelen først sker i sidste kvartal, oplyser Mads Jørgensen.

Der udbydes 3,333 mio. aktier (stykpris 1 s.kr.) til kurs 4,50. Fuldtegning er garanteret af hovedaktionærerne. Tegningen slutter 14. november.

erik.noetby@jp.dk


Læs også