Carlsberg, SAS og Vestas i søgelyset

En serie danske C20-regnskaber vil præge overskifterne i den kommende uge, heriblandt er de meget medieombruste selskaber SAS, Carlsberg og Vestas. Imens er den udenlandske regnskabsstorm ved at løje lidt af.

Mandag

Forsikringsbranchen kommer i centrum grundet tredjekvartalsregnskabet fra den tyske genforsikringsgigant Munich Re. I halvårsregnskabet hævede Munich Re sin overskudsprognose til 3,5-3,8 mia. euro efter skat for 2007. Luftfartssektoren får nyt fra et lavprisflyselskab, idet Ryanair er aktuel med halvårsregnskab. Ryanair overraskede positivt i regnskabet for første halvår. Det førte til en opjustering af helårsprognoserne, hvor overskuddet ventes stige 10 pct. til 440 mio. euro. British Airways skuffede i fredagens halvårsregnskab, hvor helårsprognoserne blev sænket.

Tirsdag

Investorerne vil spændt afvente ni-måneders præsentationen fra Vestas. I fjor brød Vestas ni-månedersforbandelsen, idet denne præsentation de tre tidligere år have budt på store nedjusteringer. Ditlev Engel, som overtog styringen med Vestas i 2005, har fået styr på koncernen, hvilket også er hjulpet godt på vej af den lukrative udvikling i vindmøllebranchen. I 2006 blev et ”turn-around” år med en indtjeningsmarginal på 5,2 pct. efter en negativ marginal i 2005 på 3,2 pct. Vestas forventer at øge indtjeningsevnen, hvor den langsigtede driftsindtjeningsmarginal lyder på 10-12 pct. i 2008.

GN Store Nord er aktuel med regnskab for tredje kvartal. Når talen falder på GN Store Nord rettes fokus øjeblikkeligt på mulighederne for et salg af den lukrative høreapparatdivision GN Resound eller en eventuel børsnotering af enheden. GN Store Nord har indikeret, at en løsning ventes fundet inden jul. Så alt fra vurderinger til indikationer om disse muligheder vil blive nøje gransket af investorerne.

Driften hos GN Netcomdivisionen er også i centrum, idet GN Netcom er i en omstruktureringsperiode, hvor udvikling i Netcoms udliciterede supply chain (produktforsyningsleveringen) vil få opmærksomhed efter problemerne, som ramte halvårsregnskabet. GN meddelte i slutningen af september, at aftalen med en global storleverandør er faldet på plads. Salget i Headset-divisionen får også stor opmærksomhed...

Læs også