Topdanmark i søgelyset

C20-indekset lukkede mandag næsten uændret i 494,87. Den finansielle uro fortsatte for tredje dag, efter at Citigroup offentliggjorde nedskrivninger for 11 mia. dollars. Herhjemme var Topdanmarks eksponering overfor kreditkrisen fortsat i fokus.

Topdanmark lukkede 0,4 pct. lavere i kurs 838 efter fredagens kursdyk på 5 pct. Fredagens kurspres havde udspring i Topdanmarks investormøde, hvor der blev sat fokus på eksponeringen i subprimeudlån. Mandag morgen meddelte Topdanmark, at nedskrivningerne i tredje kvartal ventes at ligge på 60 mio. kr. og 50 mio. kr. i fjerde kvartal.

Prognosen gentages
Topdanmark gentog samtidig resultatprognosen på 1,2-1,3 mia. kr. efter skat. Danske Markets sænkede kursmålet på aktien til 850 kr. fra 1030 kr. og sænker anbefalingen til "hold" fra "køb".

»Gennemsigtigheden er meget lav og usikkerheden høj - dermed ventes aktiekursen i bedste fald at være uændret på kort- til mellemlang sigt,« skrev Danske Markets analytikerne, som betegnede fredagens analytikermøde som "overraskende indholdsrigt".

Trygvesta, som tabte 1,4 pct. til kurs 398, fik en "akkumuler"-anbefaling af Finansbanken. Trygvesta handles til en P/E 2008 på godt 11, hvilket ifølge Finansbanken er under brancheniveau.

Vestas Wind Systems, som var regnskabsaktuel tirsdag, før markedet åbnede, annoncerede en gigantordre fra USA. Vindmølleproducentens aktie lukkede 1,1 pct. lavere i kurs 446. Vestas har fået en ordre fra USA på 67 stk. V90-3,0 MW-vindmøller med en samlet kapacitet på 201 MW.

Danske Bank lukkede 0,3 pct. lavere i kurs 217,8. Danske Bank får fortsat anbefalingen "outperform" fra Credit Suisse, der sænker kursmålet til 278.

Ifølge Sydbank var det mest iøjnefaldende ved bioteksselskabet Genmabs kvartalsregnskab for nyligt de højere end ventede udgifter til forskning og udvikling. Genmab steg 3,4 pct. til kurs 346,5.

Høje udgifter
»Høje udgifter til forskning og udvikling kan ikke betegnes som negativt, da udviklingen gerne skulle betyde fremskred i pipelinen. De høje forsknings- og udviklingsomkostninger er dermed ikke alarmerende,« skrev Rune Majlund Dahl fra Sydbank.

SAS-aktien tabte 4,6 pct. til kurs 83 under mandagens handel. Omkostningerne til jet fuel for SAS vil måske øges med 1 mia. skr. i 2008. Det skrev netmediet E24.se.

Rederiet D/S Norden har solgt et skib til levering i 2008. Der er tale om et Handymax tørlastskib, som er solgt med en fortjeneste på 37,9 mio. dollars efter skat, der først vil blive indregnet i regnskabet for første kvartal 2008. Kursen på D/S Norden-aktien faldt mandag 1,2 pct. til 580 kr.

RB-Børsen

BRANCHENYT
Læs også