Uvished styrer renterne

Obligationskurserne fastholdt fredagens høje kursniveauer, og alt i alt endte de stort set uændret. Det skete på en mandag, da investorerne havde søgelyset rettet mod udviklingen i de nervøse aktiemarkeder.

Den toneangivende danske statsobligation, 4 pct. 2015, lukkede mandag 0,10 point højere i kurs 98,60 med en effektiv rente på 4,23 pct. Blandt realkreditobligationerne lukkede 4-35'erne 0,05 point lavere i kurs 89,92 med en effektiv rente på 5,08 pct.

Det blev til en lille positiv overraskelse i ISM-erhvervsbarometeret for oktober, som steg til 55,8 fra 54. Ifølge Bloomberg News havde analytikerne ventet et uændret barometer. Overraskelsen havde dog ikke styrken til at flytte nævneværdigt på kursdannelsen.

»Overraskelsen var ikke stor nok til at flytte markedet,« udtalte obligationsrådgiver Carsten Hyldal fra Jyske Bank.

De udenlandske aktiemarkeder lå med kurstab, efter at den amerikanske bank Citigroup varslede nye nedskrivninger i størrelsesordenen 8-11 mia. dollars efter nedskrivninger på 6,5 mia. dollars i tredje kvartal. Citigroup benyttede også lejligheden til at fyre sin administrerende direktør Charles Prince.

»Det er udviklingen på aktiemarkederne, som slår tonen an i øjeblikket, så faldene på aktiemarkederne holder obligationskurserne oppe,« udtalte seniorrådgiver Carsten M. Skødeberg fra Jyske Bank.

»Vi så i fredags, at den gode arbejdsmarkedsrapport kun fik ganske kortvarig opmærksomhed grundet uroen på aktiemarkederne,« udtalte seniorrådgiver Carsten M. Skødeberg.

Ved dansk lukketid kostede en euro 1,4477 dollar. Den toneangivende amerikanske T-bond lå ved lukketid 3/32 højere i kurs 103 9/32 med en effektiv rente på 4,33 pct.

I dag kommer der blandt andet nøgletal fra eurozonen, hvor detailsalget og producentprisindekset for september offentliggøres ved 11-tiden.

RB-Børsen

BRANCHENYT
Læs også