Smedegaard dus med jobbet

Første dag på jobbet Nils Smedegaard Andersen præsenterede sig selv på internt tv på sin første officielle arbejdsdag i Danmarks største virksomhed.

Læs - og se - mere om Nils Smedegaard Andersens første dage som topchef• Medarbejderne på Esplanaden så deres nye topchef for første gang ”live” i går. Det foregik på en intern web-cast, hvor Nils Smedegaard Andersen over rederiets intranet fortalte dem om sine holdninger. De ansatte har fået en koncernchef som bruger tiltaleformen du og ikke De.

Både i går - på sin første officielle arbejdsdag hos A.P. Møller - Mærsk - og i dag vil den tidligere Carlsberg chef bevæge sig gennem samtlige afdelinger og hilse på medarbejderne.

Det er en illustration på ledelse i gulvhøjde, hvilket også er meningen.

»Vi har vist en web-cast, hvor jeg fortalte om min holdning til, hvordan der skal drives virksomhed. Det er ikke nogen peptalk, men bare så de ved, hvem der bliver deres nye chef. Det var i form af et interview, og så vil jeg ellers gå rundt og hilse på alle medarbejderne. Jeg har også været rundt i en del lande og hilst på folk,« siger Nils Smedegaard Andersen.

Et fingeraftryk
Mandagen var den officielle start, men reelt begyndte den nye Mærsk-chef allerede for en måneds tid siden, da han blev fløjet rundt i en stor del af verden.

»Jeg har været i Asien, USA og Mellemøsten den seneste måned. Så jeg har fået et godt indtryk.«

Har du så mødt alle nøglemedarbejdere og vigtige samarbejdspartnere?

»Nej, det har jeg ikke. Men jeg har været rundt og tale med en lang række ledende medarbejdere på vigtige markeder. Det vil jeg fortsætte med. Det er utroligt vigtigt, at man ved, hvad der foregår ude i markedet.«

Vil man kunne se dit fingeraftryk allerede ved fremlæggelsen af årsregnskabet (4. kvartal)?

»Det tror jeg er for tidligt at sige noget om. Nu skal jeg lige have fødderne under bordet og diskuteret en masse ting med teamet herinde. Så ser vi hen ad vejen. Man skal jo ikke glemme, at A.P. Møller - Mærsk er en virksomhed, som går godt på langt de fleste områder. Derfor er der ikke behov for enorme ændringer. Det er jo ikke en turn around. Der er nogle ting, der skal gøres bedre, såsom containerforretningen, men det er man i gang med at se på. Det er en veldrevet og succesfuld virksomhed, som ikke kræver nogen form for medicin den ikke trænger til.«

Øl i kantinen
Sagde Mærsk McKinney-Møller noget til dig i dag?

»Vi har sagt god morgen til hinanden, og så har der været afskedsreception for Jess Søderberg.«

Blev du formelt overdraget tøjlerne i den forbindelse?

»Nej, det havde intet med mig at gøre. Det var en ren afskedsreception for Jess.«

Skal de ansatte være Des eller dus med dig?

»Dus. Jeg er er dus med folk.«

Skal du spise i kantinen?

»Det finder vi ud af hen ad vejen.«

Hvor spiste du hos Carlsberg?

»I kantinen.«

Jeg har hørt et ondt rygte sige, at de kun har Faxe i kantinen hos APM?

»Det er løgn,« lyder det overbevisende fra Nils Smedegaard Andersen.

BRANCHENYT
Læs også