Kan jeg lige låne din øjenskygge?

HVIDE TÆNDER skal designes.

Det er ikke nok bare at købe et af de mange hundrede hvidtningsprodukter, der får tandpastasmilet til at ligne en nyskuret flisevæg. Det skal være præcis den rigtig vare med den rigtige toning, som kun en ekspert kan finde frem til.

Kridtsmilet skal nemlig også matche til huden, teinten, håret, duften, skoene, tøjet og den almindelig optræden i det offentlige rum. Ja såmænd også i det private. Især hvis man har en ungkarlehybel eller gerne vil være mere trendy end arbejdskollegaen, er det vigtigt at kunne fremvise special-designede glasskabe med indbygget LED-lys hjemme i stuen. Med LED-teknologi kan skabet skifte farve (automatisk eller via en remote). Man kan designe stuelyset lige præcis til lejligheden - afhængig af om den besøgende er svigermor eller naboens datter hjemme på ferie fra modeljobbet i New York.

Nå - ja.

DET HER ER selvfølgelig henvendt til mænd. Først og fremmest. Før var den slags forbeholdt David Beckham og den slags. Nu er metrosexuel gået hen og blevet mainstream. De tidligere så populære ærmeløse hvide undertrøjer fra hærens overskudlager er helt yt. Ligesom scooterstøvler og blå overalls. At antyde, at man rent faktisk kan lave carporte og jonglere med cementblandere, er en tabt krig. Nu konverserer vi om cremer, facials, hår-stylistens værktøjskasse eller dufte, der afspejler vort indre barn og sender signaler om spiritualitet og oprigtige ønsker om at tilføre vores indestængte sjæleliv ny energi.

Der er klart, at denne nye livsstil er tæt knyttet til velfortjente timer i en spa, der helst skal indeholde en kombination af eukalyptus, soft musik, mudderterapi og esoterisk kropsmassage i en af de meditative labyrinter. (til priser der er ti gange højere end en fodboldbillet)

Det her er unisex for fuld skrue. Rigtige mænd køber mandeblade, der ligner dameblade, og bruger de samme typer skønhedsprodukter (og illusionsnumre) som kvinderne for at komme til at se rigtige mandige ud.

HVORDAN MAN forvandler sig fra en lettere halvskaldet, overvægtig, øldrikkende tv-narkoman til en ren sexmagnet, fortælles af tusindvis af nye mandeblade. De befolker magasin-hylderne over hele verden og konkluderer grundlæggende, at der altid vil være håb forude. Magasinerne er ikke dem medstakkels frysende kvinder uden penge til tøj, men dem med kvinder der lige præcis har råd til at købe nok til, at magasinet kan ligge fremme hjemme på det LED-oplyste sofabord.

Det er dameblade til mænd. Med samme indhold og samme stil. Med fokus på produkter og køn - såvel ens eget som det modsatte. Hvor man for eksempel kan få gode råd om, hvordan man skaber kontakt i fitness-centret. (I henhold til New Mans ekspert, en meget fit yngre kvinde, er det en rigtig dårlig ide at spankulere rundt med bar mave, med mindre maven ligner et vaskebræt. Frem for alt: Fortæl hende aldrig nogensinde, at hun gør noget forkert - heller ikke selv om hun bruger løbebåndet som romaskine.)


SENESTE UDGAVE af New Man har et 18 siders specialtillæg med præsentation af alle de tusindvis af produkter, som har skabt en boomende milliardindustri for skønhedsprodukter til mænd. Som magasinet skriver: Her er guiden, som vil fjerne dit neanderthal image og gøre dig til en velplejet, sexduftende kærligheds-maskine, som kvinderne vil finde det umuligt at modstå. Så hvis det modsatte køn har nogen interesse, er det bare med at få gang i øjenskyggen, næsehårstrimmeren og tuben med tandpastahvidt. Alternativet kunne være at kaste sig ind i branchen og lokke med afledte effekter som Rolls Roycer og weekendture til Det Caraibiske Hav.

Det er længe siden, at Mick Jagger fastslog, at man ikke kunne være en mand, hvis man ikke røg de samme cigaretter, som ham. Nu ryger man slet ikke - heller ikke cigaretter.

Hvem siger lige, at tiderne ikke stadigvæk skifter.

..

BRANCHENYT
Læs også