Ny TV 2-direktør: Behov for en konsolideringsfase

MEDIER TV 2s nye direktør, Merete Eldrup, har ikke tænkt sig at lave om på stationen fra den ene dag til den anden. Men seerne vil fremover få et større udbud af tv-kanaler og nye platforme på internet.

Et usædvanligt godt hoved, et fantastisk organisatorisk overblik og en hukommelse som en elefants. Sådan lyder det fra adm. direktør i JP/Politikkens hus Lars Munch, når han skal karakterisere direktørkollegaen på direktionsgangen, Merete Eldrup.

Hun blev onsdag udnævnt til øverste direktør i TV 2 og forlader derfor stillingen som direktør i JP/Politikens hus efter 10 år som medlem af direktionen.

»Det er selvfølgelig et tab at skulle tage afsked med en god kollega, som jeg har haft et fantastisk samarbejde med. Men jeg kan kun ønske Merete al mulig held og lykke med det nye job. Det er svært at forestille sig, at TV 2 kunne have fået en bedre direktør til at løse de mange opgaver, stationen står foran,« siger Lars Munch.

Hovedpersonen selv begyndte først at tænke over topjobbets muligheder for en måneds tid siden

- efter en henvendelse fra TV 2's bestyrelse.

Lidt ro på


Hun ser det som en stor udfordring at få styr på alle de initiativer, der er blevet sat i gang inden for det seneste par år. Men også at udvikle nye tv-kanaler og satse endnu mere på internettet samt mobiltjenester.

»Det handler om at fortsætte den positive udvikling og samtidig få sat lidt ro på organisationen, som har været gennem en turbulent periode. Desuden er det vigtigt at fastholde seerne på hovedkanalen, samtidig med at seerne får flere valgmuligheder mellem et stigende antal kanaler og nye platforme på internettet,« siger den nye TV 2-direktør, der ifølge iagttagere står over for skulle styre TV 2 gennem en presset økonomisk situation med faldende reklameindtægter.

»Jeg vil da klart kigge på, hvilke dele af TV 2, der giver overskud, og som også kan være økonomisk rentable fremover. Der er helt sikkert et behov for en konsolideringsfase, men der skal fortsat også være udvikling,« understreger hun.

Med valget af Merete Eldrup fravalgte bestyrelsen samtidig den konstituerede direktør, Anders Kronborg, der ellers havde lagt billet ind på stillingen som øverste chef. Han forsætter nu i sin gamle stilling som økonomidirektør.

Ifølge bestyrelsesformanden i

TV 2, Niels Boserup, var Anders Kronborg med blandt de sidste kandidater, men bestyrelsen blev enig om, at Merethe Eldrup var den rigtige til jobbet.

»Det var Merete Eldrups personlige egenskaber, der gjorde udslaget. Hun har hidtil demonstreret en utrolig evne til at samarbejde. Desuden har hun et indgående kendskab til mediebranchen fra sin tid i JP/Politikens hus som forretningsudvikler,» siger Niels Boserup, der sammen med resten af bestyrelsen har ledt i små tre måneder efter afløseren for Per Mikael Jensen. Denne forlod tidligere på året direktørstolen til fordel for en topstilling i mediekoncernen Metro International.

»Det, vi har ledt efter, er en leder, der kan få medarbejderne med sig og skabe samling omkring vores organisation, der på ganske kort tid har vokset sig kæmpe stor. Det gælder ikke mindst med hensyn til at skabe sammenhæng mellem de to afdelinger i henholdsvis Odense og København. Og de kvalifikationer har Merete Eldrup,« fastslår Niels BoserupBRANCHENYT
Læs også