C20 kæmpede sig til et lille plus

Den sure udenlandske stemning lagde onsdag et pres på de danske aktier, men C20-indekset vekslede alligevel et minus til plus og lukkede 0,3 pct. højere i 501,60.

De internationale aktiemarkeder var ramt af det massive tryk på den svage dollar. Generelt blev trykket mindsket i den sene handel, men C20-indekset var også hjulpet af en positiv dansk nyhedsstrøm med et godt regnskab fra Carlsberg og en gigantordre til FLSmidth. I den sene handel blev det dog til kurssmæk til Topdanmark.

Carlsberg endte 1,2 pct. højere i kurs 688 efter sin regnskabspræsentation for tredje kvartal. Carlsberg fik en driftsindtjeningsfremgang (EBIT) på godt 18 pct. til 4,33 mia. kr. Det var mere end ventet af ni analytikere adspurgt af RB-Børsen.

Savnede nyt om S&N
Der var dog ingen overraskelser i omsætningen, som steg 10 pct. til 33,9 mia. kr. Carlsberg fastholdt 2007-prognoserne og kom ikke med nyt om budet på Scottish & Newcastle.

»Regnskabet var på bundlinjen bedre end ventet, men fokus er på nyt om S&N, som der ikke var noget af i regnskabet,« sagde Nils Lundsby senior sales manager i Nordea til RB-Børsen.

FLSmidth steg 1,6 pct. til kurs 561, efter at leverandøren af produktionsudstyr til cement- og mineselskaber annoncerede en russisk gigantordre på knap en milliard kr.

»Det er jo vigtigt for os, fordi det er et marked, vi satser på, og som vi har meget store forventninger til fremover,« sagde administrerende direktør Jørgen Huno til RB-Børsen.

Vestas lukkede 3,3 pct. højere i rekord 533 efter tirsdagens stigning på 15,7 pct. Lehman Brothers hævede kursmålet på Vestas til 540 kr. fra 400 efter tirsdagens regnskabsaflæggelse.

Dong Energy, som planlægger en børsentré, har fået godkendelse til to havvindmølleparker. Det drejer sig om den megastore London Array på 1000 MW, som skal opføres i samarbejde med Shell og E.On, og den 450 MW store havmøllepark Walney Wind Farm.

Credit Suisse er skuffet
Finanshuset Credit Suisse er slemt skuffet over tirsdagens kvartalsregnskab fra GN Store Nord. Derfor har finanshuset sænket den fair værdi af GN-aktien med 10 kr. til 45 kr. GN Store Nord endte 3,3 pct. lavere i kurs 44,3.

Topdanmark tabte yderligere terræn og lukkede 4,6 pct. lavere i kurs 773. Inden fredagens fokusering på subprimeeksponering lå Topdanmark-aktien i omegnen af 880 kr. Trygvesta tabte 1,4 pct. til kurs 390.

Brdr. A & O Johansen lukkede 71,4 pct. højere i kurs 2400, efter at VVS-forhandleren er på vej til at blive overtaget af J-F. Lemvigh-Muller Holding. Stor gensidig respekt og tillid åbner mulighederne for en overtagelse.

RB-Børsen

BRANCHENYT
Læs også