Positiv tone gav plusser

Det danske obligationsmarked lukkede onsdag i positivt terræn, efter at dollaren kom under massivt pres natten til onsdag.

Dollarfaldet svækkede aktiemarkedet, idet investorerne frygter, at en svag dollar vil ramme de europæiske eksportvirksomheder på bundlinjen.

Den øgede efterspørgsel efter de fastforrentede papirer var understøttet af fortsatte bekymringer for kreditmarkedet. Fokus er nu rettet mod rentemødet hos Den Europæiske Centralbank.

Dollaren var natten til onsdag faldet kraftigt mod euroen på nyheden om, at den kinesiske centralbank vil foretage løbende justeringer af valutabeholdningen og dermed sælge ud af dollars og købe op i andre valutaer, som er stærkere for tiden.

»Kombinationen af nyheden fra Kina og en række tekniske punkter, som blev brudt var ensbetydende med, at valutakurserne gik amok onsdag morgen,« udtalte seniorøkonom hos Danske Bank, Niels Henrik Bjørn, til RB-Børsen. Svækkelsen af dollar har skabt en stor usikkerhed om, hvor lavt den egentlig kan gå, vurderede økonomen.

»Vi venter en kortsigtet korrektion på valutamarkedet, men euroen vil styrkes til 1,50 dollar inden for de kommende seks måneder,« vurderede økonomen. »Det er vigtigt at slå fast, at der mere er tale om en svækkelse af dollaren frem for en styrkelse af euroen, og udviklingen vil formentlig ikke hæmme væksten så meget, som man kunne frygte. Vi venter fortsat, at Den Europæiske Centralbank vil hæve renten, og det bliver formentlig til marts,« vurderede seniorøkonomen.

Onsdag eftermiddag bød på amerikanske nøgletal, idet produktiviteten steg med 4,9 pct. i tredje kvartal. Det overraskede analytikerne, som ifølge en rundspørge foretaget af Bloomberg News havde ventet en mindre fremgang på 3,2 pct. Enhedslønomkostningerne faldt med 0,2 pct., mens analytikerne havde ventet en stigning på 1,0 pct.

RB-Børsen

BRANCHENYT
Læs også