Århus-trio vil købe firmaer for en milliard

Tre århusianske erhvervsfolk skillinger 140 mio. kr. sammen og vil låne resten til opkøb af virksomheder for en milliard kroner.

Tre århusianske forretningsmænd har slået pjalterne sammen for at købe en god håndfuld virksomheder for cirka en milliard kroner.

I går fik medarbejderne i selskabet Dencam i Faaborg at vide, at de havde fået ny ejer i form af virksomheden EVO Holding, og selskabet er allerede i fuld gang med opkøbsforhandlinger, der skal munde ud i fem til seks nye handler inden for det næste halve år, fortæller en af de tre erhvervsmænd bag EVO, Jesper Øhlenschlæger.

Jesper Øhlenschlæger var manden, der stiftede typehusfirmaet M2 og siden solgte det til Keops. Udover M2-stifteren har entreprenør Peter Johansen (stifter af blandt andet lysfirmaet Martin Gruppen og lystyacht-producenten Royal Denship) og Steffen Thordahl (med en baggrund i Dansk Generationsskifte A/S) skudt penge i EVO-selskabet - i alt 140 mio. kr., der ifølge Øhlenschlæger er skudt ind kontant med 70 mio. kr. fra Peter Johansen og 70 mio. kr. fra de to andre. Resten af pengene op til milliarden skal lånefinansieres, siger Jesper Øhlenschlæger.

»Det er jo ikke sådan, at vi har opfundet den dybe tallerken. Dette er der andre, der har gjort i årtier, for eksempel kapitalfonde,« siger han.

Muligheder for vækst
Planen er at købe sig til mindst den bestemmende indflydelse i selskaber med positivt cashflow og store vækstpotentialer. Målet er at videreudvikle selskaberne og sælge dem videre med gevinst inden for en årrække.

Det første opkøb, Dencam i Faaborg, er dog i en vis udstrækning en handel mellem interesseforbundne parter. Selskabet, der blandt andet lave støbeforme til vindmølleindustrien, er nemlig et af Peter Johansens egne selskaber. Dermed sælger Peter Johansen Group A/S til EVO Holding, som Peter Johansen Group A/S ejer 50 pct. af.

Peter Johansen Group har været en konstant underskudsforretning siden 2001 og havde sidste år et underskud før skat på over 15 mio. kr. Dencam trak dog i den rigtige retning med et overskud på ni mio. kr.

BRANCHENYT
Læs også