Smørrebrød for mandfolk forretningsfrokost

I Tivolihallen har det traditionelle smørrebrød fået en renæssance i kølvandet på det moderne nordiske køkken.

I kølvandet på den modebølge, som det danske køkken efterlader sig, har frokostrestauranter og smørrebrødsspecialister fået en renæssance. En af de højt besungne er Tivolihallen på hjørnet af Vester Voldgade og Stormgade. Nede i kælderen og med en indretning, som ligner bymuseet. Meget passende, for her har været restaurant siden 1791.

Selv på en ganske almindelig tirsdag ved frokosttid er der fuldt hus. Forretningsmænd med flip og slips og højtidelige mapper, folk fra det nærliggende rådhus og folk fra Politikens Hus. Det var for resten her, Ekstra Bladets chefredaktør Hans Engell fik at vide, at han var fyret.

Hans trøst har været Helle Vogts gode, hjemmelavede mad. Hun overtog restauranten i 2003, da den var efterladt i en bølgedal af sin tidligere ejer. Hun har fået den på toppen, og det takker publikum hende for ved at komme igen og igen.

Tre fine stykker af den hjemmelavede sild, serveret med kapers og hakket rødløg, groft rugbrød og krydderfedt koster 48 kr. Man havde netop fået sylte på programmet, et stykke med 1½ pænt tyk skive, påsmurt stærk sennep og vedlagt et par skiver rødbeder (for få) 60 kr. og til slut en pariserbøf med det hele til 85 kr. Sylten var for kold til at smagen kunne ydes retfærdighed, men mager og god - til gengæld var pariserbøffen en skuffelse, som burde have været sendt retur. Det smørristede brød var vådt og slattent, og bøffen var en milimetertynd kvadratisk udgave af en tatar (kødet var godt), der var vendt på en lunken pande. Kold og grå. Det ligner ikke Helle Vogts standard.

De fleste af gæsterne var denne tirsdag mænd, og det kan man godt forstå, for det er i sagens natur robust mad. Men også kvinder kan sætte pris på den slags, og der sad flere, som så ud til at nyde den topbelagte rullepølsemad eller andet helt traditionelt, men meget vellavet smørrebrød.

Med en fadøl, almindeligt postevand - 25 kr. for en lille kande! - og en kop kolbekaffe til 25 kr. - her kan man få fyldt op - blev regningen på 313 kr.

Tivolihallen, Vester Voldgade 91,

1552 København V

Bordbestilling: tlf.: 33 11 01 60

Hjemmeside: www.tivolihallen.dk

Mad:

[x] [x] [x]

Betjening:

[x] [x] [x]

Atmosfære:

[x] [x] [x] [x]

BRANCHENYT
Læs også