C20 hentede halvdelen af tabet

Morgenstundens markante nedtur blev reduceret noget, og C20-indekset lukkede med et mindre tab på 0,7 pct. i 497,75.

En serie gode regnskaber, som hovedsagligt kom fra Tyskland, mindskede inden middag de globale bekymringer efter dollarens frie fald.

De gode regnskaber kom fra tyske Siemens og TUI, mens den belgiske bryggerigigant Inbev ikke hørte til blandt det gode selskab, og Carlsberg-konkurrentens aktie tabte 15 pct. Inbevs driftsindtjening i tredje kvartal lå ca. 20 pct. under analytikerprognoserne. Carlsberg, som onsdag aflagde et godt regnskab, tabte 1,2 pct. til kurs 680.

Kig til konkurrenten
A.P. Møller - Mærsk-investorerne havde øjnene rettet mod TUI's containerfragtaktiviteter, Hapag-LLoyd. Konkurrenten fik en omsætningsvækst på 6,3 pct. i tredje kvartal. For rederiets containerfragt-aktiviteter var der en stigning i transportvolumen på 12,4 pct. i tredje kvartal. Hapag-Lloyd rapporterer om stigende fragtrater i tredje kvartal. A.P. Møller - Mærsk lukkede torsdag 0,1 pct. lavere i kurs 70.200.

William Demant fik reduceret sit tidligere tab til 1,8 pct. fra godt 4 pct. og lukkede i kurs 444. William Demant sænker indtjeningsforventningerne til helåret 2007 i dagens markedsopdatering.

»Det er ikke overraskende, at Epoq er lidt forsinket. Det lå i kortene, og nedjusteringen af driftsresultatet er en direkte udløber af forsinkelsen. Umiddelbart er der ikke anledninger til de helt store ændringer i vurderingen af William Demant,« sagde aktiechefanalytiker Bjørn Schwarz fra Sydbank til RB-Børsen.

SAS, der steg 1,9 pct. til kurs 82,5, offentliggjorde regnskab for tredje kvartal. SAS' driftsoverskud faldt til 608 mio. s.kr. fra 1,06 mia. skr. for samme periode i fjor. Analytikerne havde ventet et klart mindre fald til 800-900 mio. s.kr. SAS fastholder, at selskabet ikke ser tegn på afmatning i branchen.

Stadig problemer
»Den underliggende forretning har stadig nogle problemer, og problemerne med Dash vil hænge ved. Jeg tror dog ikke, aktien kommer under voldsomt pres, men det vil være med pil nedad,« sagde chefrådgiver Claus Paaske Larsen fra Nordea.

Forretningen i det politisk turbulente Venezuela materialiserer sig endnu en gang i et ØK-regnskab. Kvartalsregnskabet fra ØK bød på en opjustering af indtjeningsforventningerne på 100 mio. kr. ØK venter nu et overskud af driften på 575 mio. kr., oplyste selskabet i sit kvartalsregnskab. ØK-aktien steg 1,5 pct. til kurs 410.

»Der er ingen skønhedspletter i ØK's regnskab for tredje kvartal,« sagde aktiechefanalytiker Bjørn Schwarz fra Sydbank

Auriga Industries, som er moderkoncernen til Cheminova, aflagde regnskab for tredje kvartal.

RB-Børsen

BRANCHENYT
Læs også