Endte med små rentefald

Den Europæiske Centralbank fastholdt torsdag renten på 4 pct. og gentog, at rentepilen fortsat peger opad.

Det var dog på linje med forventningerne. Senere indtog den amerikanske centralbankchef, Ben Bernanke, talerstolen, hvilket dog heller ikke bød på overraskelser. Alt i alt endte torsdagen med små rentefald.

Den toneangivende danske statsobligation, 4 pct. 2015, lukkede torsdag 0,02 point lavere i kurs 98,85 med en effektiv rente på 4,19 pct. Blandt realkreditobligationerne lukkede 4-35'erne 0,05 point højere i kurs 89,95 med en effektiv rente på 5,08 pct.

Over middag fastholdt ECB renten på 4 pct., og centralbankchef Trichet indikerede, at næste renteændring er en rentestigning.

»Fastholdelsen af renten, og det, at Trichet fortsat hælder mod rentestigninger, var på linje med vores forventninger. Centralbanken har fokus på inflationen, og den venter, at inflationen vil overstige inflationsmålsætningen de kommende måneder,« udtalte senioranalytiker Anders Matzen Nordea Markets til RB-Børsen.

»Trichet nævnte, at effekterne fra kreditkrisen kan trække i modsat retning, mens den svage dollar ikke blev nævnt i forbindelse med rentepolitikken. I spørgerunden sagde Trichet, at de voldsomme udsving i dollaren ikke er velkomne og nævnte, at de seneste udsving i dollaren har været skarpe og pludselige,« bemærkede Anders Matzen.

Ved 16-tiden dansk tid talte den amerikanske centralbankchef Ben Bernanke, hvor meldingerne fra sidste uge blev gentaget.

»Vi fik ikke noget nyt fra Ben Bernanke, som ser risiko på vækstsiden, mens inflationen trækker i modsat retning. Dermed indikerer den amerikanske centralbank fortsat en neutral-renteholdning,« udtalte chefanalytiker Johnny Bo Jakobsen Nordea Markets.

Den amerikanske femårige T-bond lå ved lukketid 5/32 højere i kurs 100 4/32 med en effektiv rente på 3,84 pct.

RB-Børsen

BRANCHENYT
Læs også