Nykredit kører uden om kreditkrise realkredit

Realkreditkæmpen er ikke det mindste ramt af finanskrisen. Topchef Peter Engberg giver det sikre danske realkreditsystem æren.

»Vi er ikke en del af finanskrisen. Faktisk er vi slet ikke påvirket af disse ting. Det viser realkreditsystemets styrke. Vi taler om 30 års lån til fast rente, der ikke løbende skal ud og refinansieres,« siger Nykredits koncernchef, Peter Engberg.

Nykredits daglige obligationsudstedelse og refinansieringen af rentetilpasningslån pr. den 1. oktober 2007 har ikke været påvirket af den internationale finansielle krise, fremgår det af det netop offentliggjorte regnskab for 3. kvartal.

Samme forventning
Dermed fastholder Nykredit forventningerne til hele 2007 med opjusteringen ved halvårsregnskabet på 800 mio. kr. til 4,4-4,7 mia. kr. Pengene kommer først og fremmest fra stigende indtjening på bankområdet og finansindtægter.

»Det går rigtig fint på erhvervsområdet og på bankområdet. Den procentvise indtægt fra andre områder end den gamle kreditforening er helt oppe på 56 pct.«

Især Nykredit Bank har fremgang, forklarer Peter Engberg, der peger på, at bankens indtjening er steget med 34 pct. til næsten 800 mio. kr. for årets første tre kvartaler.

Det er lykkedes for Nykredit at beholde posten ”nedskrivninger på udlån” som indtægter på 118 mio. kr. Det er udtryk for, at kun en meget lille del af danskerne har økonomisk svært ved at sidde i deres huse.

»Det er historisk lave tab, og det kommer nok til at høre op,« siger Peter Engberg, der også er relativt optimistisk mht. de danske ejendomspriser. F. eks peger han på, at parcelhuspriserne for hele landet faktisk er steget med 3 pct.

»Der er ikke noget, der bekymrer mig ved det brede billede af boligmarkedet. Jeg ved, at der er områder med større tab, men det er udtryk for, at de var overophedede, og derfor var det en naturlig reaktion. Vi sagde sådan set også for halvandet til to år siden, at de havde nået det niveau, de kunne.«

peter.nyholm@jp.dk

BRANCHENYT
Læs også