Huset for en rask milliardær

rigmandsvilla Verdens dyreste hus ligger i Storbritannien og koster 750 mio. kr., men interesserede skal skynde sig, for prisen er på vej op over en mia. kr.

Køberskaren er begrænset. Blot de 600-700 allerrigeste mennesker i verden har råd til at købe Updown Court i Surrey til den nette pris af 70 mio. pund. For prisen får de opvarmet marmor-indkørsel, guldindlagte mosaikgulve og kongelige naboer.

Updown Court har været til salg knap to år. Og foreløbig er prisskiltet ikke pillet ned. Eller krympet. Faktisk taler ejeren, Leslie Allen-Vercoe, da Morgenavisen Jyllands-Posten fanger ham på en telefon fra London, om at forhøje prisen på ejendommen til 90-100 mio. pund sterling - 950-1.070 mio. kr.

Lidt til eller fra
»Vi har at gøre med en køberskare, for hvem det ikke betyder noget, om de skal af med 70 eller 100 mio. pund. Nu har prisen stået stille i to år, og når man ser, at lejligheder i London handles til en kvadratmeterpris på over 40.000 pund, så mener vi nok at kunne hæve prisen,« siger Leslie Allen-Vercoe, som ikke er bekymret over to år med til salg-skilte på ejendommen.

»Da vi satte huset til salg, sagde mæglerne, at det kunne tage to år at sælge en ejendom i Storbritannien, så vi måtte være forberedt på tre år eller mere. Og det er vi.«

»Ifølge magasinet Forbes er der under 1.000 mulige købere, men ikke alle verdens milliardærer er kendte af offentligheden. Mon ikke den potentielle købergruppe er på 2.000 mennesker,« konstaterer Leslie Allen-Vercoe.

Forhandlinger i gang
Ifølge ham forhandles der lige nu med to købere. Og lykkes det ikke for en af dem at skrabe tilstrækkeligt med kontanter sammen, vil ejerne overveje det gode gamle ejendomsmæglertrick med at skabe mere hygge i huset.

»Det er et uvenligt hus, fordi det er så stort - bygget med henblik på arabere, der altid rejser med den halve familie og et hav af tjenere. Og det virker endnu større, fordi det er tomt. Derfor overvejer vi at få Mulberry og Satchi til at møblere dele af huset,« siger Allen-Vercoe og hævder, at det ikke var et mål i sig selv at sende verdens dyreste hus på markedet. Det skete bare.

Verdens dyreste hus er lidt af et særsyn. Slottet rummer 103 værelser, luksuriøst indrettet og skinnende af 30 forskellige slags granit og marmor. Grunden er på 235.000 kvm, fordelt på park og skov, mens beboelsen er spredt over fire bygninger på i alt 4.400 kvm. Dermed er ejendommen større end Buckingham Palace og Hampton Court til sammen.

Plads til helikopter
Pladsen bruges bl.a. til garage til otte limousiner, hestestald, fem opvarmede swimmingpools - to ude, to inde og den sidste anlagt på taget - tennisbane og landingsplads til helikopter, så enhver kan ankomme standsmæssigt til slottet.

Der er 22 soveværelser og 27 badeværelser med spa og alskens lækkerier, privatbiograf til 50 mennesker, squashbane og bowlingbane. Og for en sikkerheds skyld både panikrum og overvågning af enhver tænkelig art.

Ejendommen er nyrenoveret og proppet med luksus af enhver tænkelig slags med henblik på at tiltrække en køber, for hvem et månedligt afdrag på næsten 3,5 mio. kr. ikke betyder andet end et træk med småpengekortet.

Og som måske vil falde for den korte afstand til London eller de kun 20 minutter i bil til Heathrow lufthavn.

Forældre med skolesøgende børn kan glæde sig over, at såvel Eton College som St Mary's School i Ascot er i omegnen. Og naboer som dronning Elisabeth II på Windsor Castle, hertuginden af York og Sir Elton John burde kunne klare introduktionerne til det lokale selskabsliv.

Udvalget af sportsaktiviteter omfatter ifølge mæglerne Savills og Hampton Inc. fire golfbaner, fire galopbaner samt tre af Storbritanniens mest eksklusive poloklubber.

Da Leslie Allen-Vercoe i 2002 via sit selskab Rush Investment købte huset for godt 200 mio. kr., regnede det igennem taget. Nu er der proppet for mindst 200 mio. kr. udstyr ind i ejendommen:

Alligevel er huset stadig til salg efter knap to år.

Måske skræmmes køberne væk af prisen på op mod 2,7 mio. kr. om året for blot at varme huset, indkørslen og de fem swimmingpools op.

Måske er problemet kvadratmeterprisen på over 170.000 kr.

Eller måske er den rette mangemilliardær bare ikke kommet forbi endnu.

Læs også