Portræt: Med JP i bagagen

Faglig tyngde, hurtig i hovedet og et fabelagtigt overblik er med til at tegne billedet af 39-årige Torsten Bjerre Rasmussen.

At bladdirektør Torsten Bjerre Rasmussen nu letter fra sin stol på Morgenavisen Jyllands-Posten og lander i den nye TV2-direktør Merete Eldrups efterladte i JP/Politikens koncernledelse må være en overraskelse for meget få i bladverdenen.

Han er, som også administrerende direktør Lars Munch har udtalt, det indlysende valg, en bladmand, som har præsteret fremragende resultater og dertil et omgængeligt menneske, beskeden i sin fremtoning, ydmyg over for jobbet og afslappet blandt sine medarbejdere. Han overbeviser med sin faglige tyngde, hurtighed i hovedet, psykologiske indsigt og fabelagtige overblik. Macho-metoder er ikke ham, men hans vilje og målrettethed skal ingen tage fejl af. Man risikerer at slå sig.

På kort tid og fra bar mark udviklede Torsten Bjerre Rasmussen sammen med et par redaktionelle medspillere gratisavisen 24timer, så den i dag er landets mest læste avis overhovedet. At den ikke samtidig er en god forretning, generer selvfølgelig direktøren, selv om det aldrig var eller kunne være målsætningen, markedssituationen taget i betragtning. Den bladmæssige bedrift imponerer under alle omstændigheder.

Uddannelse i USA
Torsten Bjerre Rasmussen er 39 år, cand.merc. fra Handelshøjskolen i Århus fra 1993, og han opholdt sig i forbindelse med studierne på San Francisco State University. Han kom til Jyllands-Posten i 1998, blev annoncedirektør i 2000 og blev tre år senere udnævnt til bladdirektør.

Han er gift med Sanne, som er lærer, og de har tre børn. Folk med færre er de rene amatører, som han siger. Hus i Aabyhøj og sommerhus nordenfjords. Selskabsryger og modeinteresseret. Han bliver i Århus og vil fortsat pendle til hovedstaden.

jus

Læs også