JP-direktør rykker op som koncerndirektør

Morgenavisen Jyllands-Posten leverer endnu en mand til koncern- direktionen i JP/Politikens Hus. Torsten Bjerre Rasmussen skal være med til at bringe mediekoncernen længere ind i den digitale tidsalder.

Morgenavisen Jyllands-Postens bladdirektør og direktør for gratisavisen 24timer, Torsten Bjerre Rasmussen, bliver ny koncerndirektør i JP/Politikens Hus og overtager dermed den tomme stol efter Merete Eldrup, der skal være ny direktør for TV2.

Det er endnu ikke er besluttet, hvordan rollefordelingen bliver i den nye direktion, men det ligger dog fast, at Torsten Bjerre Rasmussen fortsat skal have ansvaret for 24timer, som han selv var med til at grundlægge og på rekordtid har gjort til den mest læste avis i Danmark.

»Det er meget spektakulært, og mig bekendt er det ikke gjort før,« siger Morgenavisen Jyllands-Postens adm. direktør og ansvarhavende chefredaktør Carsten Juste, der er ked af at måtte sige farvel til sin bladdirektør.

»Det er ikke nogen overraskelse i lyset af hans kvaliteter og ambitioner, og det er kedeligt for Jyllands-Posten, men det er godt for koncernen,« siger Carsten Juste, der nu er gået på jagt efter ny bladdirektør.

Torsten Bjerre Rasmussen har på Jyllands-Posten haft ansvaret for husets kommercielle aktiviteter, og han har været dybt involveret i mange af de udviklingsprojekter, der er blevet søsat for at positionere virksomheden i en tid, da danskerne får stadig flere muligheder for at få gratis nyheder.

Torsten Bjerre Rasmussen mener selv, at én af hans styrker er, at han har været med til at bringe Jyllands-Posten ind i den elektroniske tidsalder, og det bliver også en af de største udfordringer for hele koncernen fremadrettet, siger han.

»Det er en proces, der har stået på generelt i koncernen igennem de seneste år. Den har vi klaret flot, og den udvikling skal vi gerne fortsætte,« siger han, men afviser at komme med fine programerklæringer, så længe han ikke engang har deltaget i det første direktionsmøde.

Digitale udfordringer
Adm. direktør i JP/Politikens Hus, Lars Henrik Munch, peger også på de digitale medier som den store udfordring fremadrettet, og at han betragter Torsten Bjerre Rasmussen som den helt rette mand i jobbet, kan der næppe herske tvivl om:

»Torsten er et af de største talenter, jeg har mødt i min karriere. Han er usædvanligt godt begavet, han er hurtig til at danne sig et overblik over vanskelige problemstillinger, han er uhyre arbejdsom og loyal, og så er han meget god at være sammen med. Han har et godt sind,« siger Lars Henrik Munch, der kun kan se en svaghed: Han er mand - ligesom de to andre i koncerndirektionen.

»Det har jeg sagt til ham, men han nægter at gøre noget ved det,« siger Lars Henrik Munch.

Udover Lars Henrik Munch og Torsten Bjerre Rasmussen sidder også Jens Bruun i direktionen. Også han har en baggrund i Jyllands-Posten, hvilket tillige gælder bestyrelsesformand Jørgen Ejbøl.

Lars Henrik Munch afviser dog, at ligestillingshensyn til de to gamle fusionspartnere, Jyllands-Posten og Politikens Hus, kan få betydning for, hvem der skal sidde på hvilke poster:

»Det med at tænke øst og vest kan dræbe enhver virksomhed. Der var engang, da SAS for hvert fly skulle have en nordmand, en svensker og dansker. Det kan ødelægge enhver virksomhed at tænke sådan. Vi skal have de bedste folk på de bedste poster uanset farve, og uanset hvorfra de kommer. Det er dette udtryk for.«

Læs også