Lundbeck i søgelyset i denne uge

I skyggen af den internationale uro har de danske virksomheder aflagt regnskaber for tredje kvartal, og den kombination kan fortsætte i kommende uge.

Ugens C20-regnskab kommer fra medicinalkoncernen Lundbeck, som kæmper mod den svage dollar og udløb af patenter i 2010-12. Den amerikanske detailsektor kommer i fokus, når giganterne Wal-Mart og Home Depot er regnskabsaktuelle tirsdag, mens det amerikanske detailsalgstal for oktober offentliggøres onsdag.

Mandag

Den dansk/britiske vagt- og sikkerhedskoncern G4S er aktuel med sin markedsopdatering for tredje kvartal, hvilket skal afløse en solid halvårsrapport med en organisk vækst på 7,5 pct.

»Vi venter, at den organiske vækst holder niveauet, mens fremgangen i overskudsgraden er reduceret til 0,2 pct. fra 0,3 pct. Selskabets forventninger til 2007 er bredt formuleret, og her ventes ingen ændringer,« vurderer senioranalytiker Jacob Pedersen fra Sydbank, som har den positive ”overvægtanbefaling” på aktien.

G4S' seneste strategitiltag øger fokuseringen på langvarige kontrakter. Det skal øge den organiske vækst og indgangsbarriererne til koncernens forretningsområder, hvilket også skal understøtte indtjeningsmarginalen. G4S har ikke mødt de samme problemer, som den svenske konkurrent Securitas har oplevet i sine seneste kvartaler, og G4S' strategi vil distancere selskabet yderligere fra Securitas.

»G4S' kvartalsopdatering indeholder formentlig kun meget begrænset nyt om strategien, som dog uden tvivl bliver uddybet på selskabets kapitalmarkedsdag på tirsdag,« bemærker Jacob Pedersen...

BRANCHENYT
Læs også