Nordea Invest på etikkens vej investering

Danmarks næststørste investeringsforening, Nordea Invest, sætter nu fokus på etiske investeringer ved at underskrive FN's principper om ansvarlig investeringspolitik, UNPRI, der indeholder miljømæssige, sociale og moralske aspekter, som FN anbefaler, at man tager med i sine betragtninger, før man investerer i selskaber.

Nordea Invest har ikke selv kompetence til at investere samfundsmæssigt ansvarligt, hvorfor foreningen har valgt at samarbejde med to selskaber, Ethix og Hermes, som skal identificere og påvirke mulige selskaber, der ikke måtte leve op til FN's principper. Med en formue på 117 mia. kr. har Nordea Invest i sig selv en vis muskelmasse at spille med over for selskaberne.

Dertil kommer, at foreningen har underskrevet aftalen sammen med en række investeringsforeninger i de øvrige nordiske lande, som også samarbejder med Nordea.

»Vi tror, at vores nye samfundsansvarlige investeringspolitik vil komme vore investorer til gode. Erfaringen viser, at selskaber, der ikke lever op til deres samfundsansvar, medfører en større risiko end andre selskaber,« siger Peter Hemme, ordførende direktør i Nordea Invest.

Ifølge investeringsforeningen er det bedst at forsøge at få selskaber til at ændre adfærd frem for blot at sælge ud af aktierne. Derfor er første skridt en dialog med eventuelt uansvarlige virksomheder. Hjælper dialogen ikke, vil Nordea Invest overveje at afhænde aktierne.

FN's principper for ansvarlige investeringer blev indført i april 2006. Siden har 240 finansielle institutioner underskrevet dem.

- kb

BRANCHENYT
Læs også