Pusterum til finansaktierne

Der var mandagen igennem en nervøs stemning på fondsbørsen i København. De to britiske finansaktier Barclays og Northern Rock tiltrak sig igen opmærksomhed, hvilket affødte kursfremgang hos Danske Bank og Topdanmark. Vestas og William Demant fik gode ord med på vejen af finanshusene.

C20-indekset lukkede 0,7 pct. lavere i 491,72.

De hårdt pressede finansaktier fik lidt pusterum. Danske Bank steg 1,6 pct. til kurs 209,3, mens Topdanmark steg 1,4 pct. til kurs 745. Største stigning i C20 stod Trygvesta for. Aktien lukkede 1,9 pct. højere i kurs 386. Nordea steg 0,6 pct. til 85,3.

William Demant faldt 0,5 pct. til kurs 438 trods gode meldinger fra Credit Suisse. Grundet kvartalsorienteringen fra høreapparatkoncernen fastholder finanshuset, at William Demant er meget attraktiv, og aktien anses for at være en af finanshusets "top picks" i sektoren, fremgår det af en kommentar fra den schweiziske storbank. Tirsdag er høreapparatkonkurrenten Sonova regnskabsaktuel.

Vestas, der lukkede uændret i kurs 523, fik gentaget en klar købsanbefaling fra Dresdner Kleinwort.

»Vestas er fortsat vores foretrukne aktie inden for vedvarende energi. I vores mest positive fremtidsscenarie kan Vestas-aktien nærme sig kurs 900,« skrev analytiker Alastair Bishop fra finanshuset.

Sanistål nedjusterede
Sanistål blev banket 9,4 pct. lavere i kurs 861, efter at VVS og stålgrossisten leverede en nedjustering i forbindelse med regnskabet for tredje kvartal. Baggrunden er øgede omkostninger og omlægning af logistikstrukturen. Sanistål venter nu et resultat før skat på 100-125 mio. kr. mod tidligere 160-190 mio. kr.

»De har ikke rigtig styr på de interne linier. Selvfølgelig er der noget afmatning hist og her, men det er jo ikke det, der flytter tallene. Det, der flytter tallene, er, at den interne logistik og medarbejdersiden er kommet under pres og koster så meget ekstra,« sagde analytiker Stig Frederiksen fra Danske Equities til RB-Børsen.

G4S, der lukkede 1,9 pct. højere i kurs 22,0, har fortsat den gode udvikling fra første halvår ind i tredje kvartal. Det skrev vagt- og sikringsselskabet.

»Det var en rigtig stærk markedsopdatering, som viste accelererende vækst med en god udvikling i både vagt- og værdihåndteringsaktiviteterne,« udtalte senioranalytiker Jacob Pedersen fra Sydbank, som har den positive overvægt-anbefaling på G4S-aktien.

JP Morgan sænker indtjeningsestimaterne for SAS og fastholder anbefalingen "undervægt". SAS lukkede 0,6 pct. højere i kurs 79,5.

Fragtratesamarbejdet TACA, der tæller bl.a. danske A.P. Møller-Mærsks MaerskLine, har besluttet at hæve brændstoftillægget for transporter over Atlanterhavet.

RB-Børsen..

Læs også