Ejerledere vil investere i medarbejderne investering

Medarbejderne bliver næste års største investeringspost for de ejerledede virksomheder, viser ny undersøgelse. Investering i eksport og outsourcing er til gengæld næsten ikke-eksisterende for ejerlederne.

Medarbejderne bliver det største udgiftspunkt på budgettet i 2008.

Det mener et flertal af landets ejerledere, hvilket vil sige direktører, som selv ejer virksomheden, i en ny undersøgelse. 35,7 pct. af ejerlederne anser ifølge analysens konklusioner medarbejderne for at være det vigtigste investeringsområder for de næste 12 måneder. Medarbejderinvesteringerne dækker over bl.a. rekruttering og fastholdelse af de ansatte, men også over mere uddannelse af medarbejderne.

»Ejerlederne ved godt, at medarbejderne er det vigtigste aktiv. Derfor glæder resultatet mig, for det viser, at ejerlederne kerer sig om deres medarbejder,« siger Hans Jørgen Dalum, formand for foreningen Ejerlederne og indehaver af HD Innovation A/S i Aalborg.

Det er Rambøll Management, som på vegne af Forstædernes Bank, har gennemført en undersøgelse blandt 506 danske ejerledere. Resultaterne viser også, at ejerlederne fastholder lysten til at investere i virksomhedernes fremtid. 59,6 pct. vil fastholde det nuværende investeringsniveau de kommende 12 måneder, og 23,5 pct. af ejerlederne svarer, at deres investeringslyst vil være stigende. 15 pct. af de adspurgte mener, at de vil investere mindre end sidste år. Ikke overraskende vil ejerlederne fortsat også investere i håndgribelige ting som ejendom, maskiner, kontorudstyr og transportmidler.

Outsourcing bremset
Omvendt vil kun 1 pct. af de adspurgte bruge penge på at investere i outsourcing til udlandet, og dermed er udflytningsbølgen til lavtlønslande i hvert fald ifølge denne undersøgelse afblæst. Det skyldes ifølge ejerleder-formanden, at virksomhedsejerne har fået nok:

»Det er ikke moderne længere. Mange oplever også, at det er blevet for bøvlet at have produktion i udlandet. Mange trækker endda produktion hjem til Danmark igen. Det er gået op for mange virksomheder, at det fortsat er muligt at beholde arbejdspladserne i Danmark,« siger Hans Jørgen Dalum, Ejerlederne.

Ejerlederne har 1.160 medlemmer, der tilsammen ejer ca. 1.550 virksomheder. Disse virksomheder har mere end 60.000 arbejdspladser.

BRANCHENYT
Læs også