Håndbog for paranoide

Den tidligere bestyrelsesformand for Intel, Andy Grove, sagde engang; »Kun de paranoide overlever.« Et godt udgangspunkt for at læse bogen ”Streetwise spycraft”.

Streetwise Spycraft

Barry Davies

Carlton Books

176 sider

9,99 pund

Praktisk værdi:

[x] [x] [x] [x] [x]

Hyggeværdi:

[x] [x] [x] [x] [x]I en tid, hvor managament-bøgerne tager udgangspunkt i, at lederen skal være god ved medarbejderne, og medarbejderne er de vigtigste ressourcer, er det helt andre boller på suppen i denne bog. Det er en bog, der fortæller om, hvordan man skal optræde som spion, og hvordan man skal undgå at blive opdaget.

Umiddelbart har det ikke ret meget at gøre med traditionel ledelse. Men en leder har en pligt til at sikre, at virksomheden kan fungere hele tiden, og da terrororganisationer ikke længere kun er noget, der findes i lande i Mellemøsten og omegn, skal en leder også tænke på sikkerhed. Her er der meget at lære for de fleste danske virksomheder. Vi sjusker alt for tit med sikkerheden. Det nytter ikke at bruge mange penge på et it-system, der er sikret mod hackerangreb døgnet rundt, hvis der ikke er nogen adgangskontrol, og der er fri adgang til kontoret.

Streetwise Spycraft er en god indgangsvinkel til at få øjnene op for sikkerhedsudfordringerne. Også selvom bogen er skrevet som en slags grønspættebog for spioner. Det er blot at se det hele fra den anden side.

Forfatteren Barry Davies er tidligere britisk SAS-soldat, og i dag beskæftiger han sig bl.a. med terrorbekæmpelse. Derfor er det også spændende læsning for enhver drengerøv, der godt kan lide at se James Bond-film.

På side 27 står der en række punkter, som er gode at huske. Ikke kun i forbindelse med sikkerhed men også som leder kan de være nyttige:

Vær altid aggressiv i en farlig situation, fordi du kan være helt sikker på, at fjenden vil være det. Lad dem vide, at du ikke er til at koste rundt med. Slå først...

BRANCHENYT
Læs også