Elite Miljø skifter direktør SERVICE

Et af landets førende rengøringsselskaber, Elite Miljø, står uden adm. direktør. Arne Grünfeld Pedersen forlod virksomheden i sidste uge.

Den erfarne rengøringsmand Arne Grünfeld Pedersen kan endnu engang skrive forhenværende direktør på sit visitkort.

Arne Pedersen, som tidligere har været direktør i den danske rengøringsgigant ISS, har siden sidste uge ikke længere haft arbejdsplads i landets tredjestørste rengøringsselskab, Elite Miljø A/S i Horsens.

Hos ejeren af Elite Miljø, virksomheden Kivi-Tex i Lyngby, bekræfter man, at samarbejdet mellem de to parter er ophørt, men har ellers ingen kommentarer.

Elite Miljø, som leverer rengøring til både private og offentlige virksomheder i Danmark, har endnu ikke ansat en ny adm. direktør.

Så sent som den 1. november i år godkendte Arne Pedersen sammen med bestyrelsen i Elite Miljø A/S det seneste årsregnskab for virksomheden. Regnskabet er ifølge ledelsesrapporten ikke tilfredsstillende.

Virksomheden omsatte i 2006/2007 for 419 mio. kr., hvilket er en fremgang på 7,7 pct. i forhold til samme periode året før. Overskuddet blev på beskedne 327.000 kr.

Årsagen til det ringe økonomiske resultat er ifølge årsregnskabet især overtagelsen af virksomheden BS Pleje, som ikke har været en god forretning, og plejeaftalen med Odense Kommune er nu opsagt.

Bestyrelsen i Elite Miljø forventer et overskud på ca. otte mio. kr. før skat i indeværende regnskabsår.

Elite Miljø A/S blev etableret i 1980 og i 2004 overtaget af Kivi-Tex a/s, der også er moderselskab for De Forenede Dampvaskerier.

I spidsen for Elite Miljø indsatte Kivi-Tex Arne Pedersen, der efter næsten 25 år i ISS i 2003 måtte forlade posten som adm. direktør, da koncernen iværksatte et spareprogram.

Elite Miljø har i dag 1.161 medarbejdere.

Kivi-Tex-koncernen ejes af familien Thorgaard.

Koncernen omsatte sidste år for i alt knap en mia. kr.

Danmarks største virksomhed på rengøringsområdet er ISS. Nummer to er Forenede Service.

maria.dalhoff@jp.dk

BRANCHENYT
Læs også