Kursfald efter regnskab

Et solidt regnskab fra den amerikanske detailgigant Wal-Mart samt et løft i de amerikanske finansaktier mindskede appetitten på de fastforrentede papirer.

Det danske obligationsmarked lukkede med mindre fald. Et langt større fald end ventet i det tyske ZEW-erhvervstillidsbarometer kunne ikke styre stemningen.

Den toneangivende danske statsobligation, 4 pct. 2015, lukkede tirsdag 0,18 point lavere i kurs 98,86 med en effektiv rente på 4,17 pct. Blandt realkreditobligationerne lukkede 4-35'erne 0,18 point lavere i kurs 89,72 med en effektiv rente på 5,10 pct.

Giver ikke mening
»De nuværende renteniveauer giver ikke den helt store mening,« udtalte obligationschef hos Allegiant Asset Management, Andrew Harding, til Bloomberg News. »Hvis aktierne kan stabilisere sig eller stige fra det nuværende niveau, så skal rentekurverne flade betydeligt mere ud,« vurderer chefen.

Andre investorer mener, at obligationskurserne ikke har meget mere grobund for yderligere stigninger.

»Størstedelen af de dårlige nyheder om udsigterne for økonomien er allerede indkalkuleret i obligationsmarkedet, og derfor bliver det hurtigt til at vende rundt, når det går den anden vej,« udtaler obligationsstrateg hos Insinger De Beaufort, Marc Ostwald, til Bloomberg News.

ZEW-erhvervstillidsbarometeret i november faldt til minus 32,5 sammenlignet med minus 18,1 måneden forinden. Ifølge en rundspørge foretaget af Bloomberg News havde analytikerne ventet et langt mindre fald til minus 20,0.

»Den finansielle krise er langt fra overstået, og styrkelsen af euroen lægger en dæmper på den tyske eksportindustri,« skriver ZEW-chefen, Wolfgang Franz, i en kommentar til offentliggørelsen. »Det er derfor rimeligt at antage, at den økonomiske udvikling vil miste en betydelig del af sit tempo,« vurderer chefen.

RB-Børsen

BRANCHENYT
Læs også