Hyundai til Rusland

Sydkoreas største bilproducent, Hyundai, går nu i direkte krig mod de amerikanske bilproducenter General Motors og Ford om det russiske marked.

Hyundai har været førende i levering af udenlandsk producerede biler til Rusland, men har siden sidste år oplevet hård konkurrence fra de amerikanske bilgiganter.

Den sydkoreanske koncern planlægger på baggrund af den stigende efterspørgsel på udenlandske biler på det russiske marked at bygge sin første fabrik i Rusland i løbet af 2008. Hyuandai-Kia Gruppens formand, Chung Mong-koo, meddelte under sit besøg i Moskva ifølge Korea Times det russiske ministerium for handel og økonomisk udvikling, at der bliver tale om en produktion på 100.000 biler om året.

Hvis planerne for en produktion i Rusland føres ud i livet, bliver det Hyundais sjette udenlandske produktionsland. Koncernen har i forvejen fabrikker i Kina, Indien, USA og Tyrkiet og er ved at oparbejde en produktion i Tjekkiet.

Det er selskabets plan at øge den oversøiske produktion til to mio. biler om året, hvoraf produktionen i Kina og Indien skal stå for hver 600.000 biler, USA og Tjekkiet for hver 300.000 og Rusland og Tyrkiet for hver 100.000.

Hyundai Motors salg i Rusland blev næsten fordoblet i oktober.

Der blev således i løbet af sidste måned ifølge selskabet selv solgt 16.489 biler i Rusland, en stigning på 92 pct.

JP

BRANCHENYT
Læs også