Thorion i rødt

Ejendomsinvestor er storaktionær i Hvidbjerg Bank.

Kenneth Schwartz Thomsen har det seneste år gjort sig bemærket med en lang række ejendomshandler mellem ligesindede, hvor stort set alle har kunnet glæde sig over at sælge med gode gevinster.

Flere måneder efter sidste frist for rettidig indlevering af årsregnskab for det forgangne år dukker nu en lidt dyster historie op i hans fuldtejede selskab Thorion Ejendomsholding ApS. Tabet løber op i 70,8 mio. kr., og egenkapitalen er forvandlet til et minus på 70,6 mio. kr.

Regnskabet står i kontrast til det rettidigt indleverede regnskab for hans ligeledes fuldtejede Thorion Invest K/S. Her nåede overskuddet op i 322,5 mio. kr. før skat. Hovedsageligt skabt på en opskrivning af værdien på selskabets ejendomsportefølje.

Men hvorfor denne forsinkelse på næsten fem måneder i forhold til regnskabslovens krav?

»Det har taget lang tid at lave. Den person, som var ansvarlig for at udarbejde det regnskab, var desværre ikke så dygtig. Så vi måtte finde en ny holdspiller,« forklarer Kenneth Schwartz Thomsen.

Regnskabet dækker en periode fra midten af 2005 og frem til udgangen af 2006. Thorion Ejendomsholding er holdingselskab for en række selskaber, der kontrollerer ejendomme for et trecifret millionbeløb.

Det ligeledes fuldtejede Thorion Invest K/S ejede ved udgangen af 2006 ejendomme for 1,7 mia. kr.

Foruden de to selskaber sidder Kenneth Schwartz Thomsen som registreret enedirektør i en række andre selskaber, som ejer fast ejendom - herunder Kaloni Ejendomsholding og Nestor Invest.

Ifølge Thomsen er der siden afleveringen af regnskabet for Thorion Ejendomsholding tilført værdier, der har genskabt selskabets egenkapital.

Rigmandsbanken Capinordic meddelte i går, at den havde afhændet sine aktier i den lille jyske Hvidbjerg Bank. Samtidig dukkede Kenneth Schwartz Thomsen for første gang op som registreret storaktionær i banken med en aktiepost på 5,2 pct.

Ifølge Schwartz Thomsen er der dog ingen forbindelse mellem hans meddelelse og Capinordics salg.

»Jeg startede med at købe aktier i den bank for 10 år siden - det er sådan et hobbyprojekt. Det er sket drypvis. Rent tilfældigt havde vi så købt 200 på børsen, der bragte os over de 5 pct. Og så var vi jo nød til at offentliggøre det,« siger Kenneth Schwartz Thomsen.

niels.sandoe@jp.dk

BRANCHENYT
Læs også