Mecom strammer grebet om Berlingske MEDIER

De britiske ejere af Det Berlingske Officin strammer styringen af koncernen. Tre bestyrelsesmedlemmer skiftes ud med David Montgomery og to andre Mecom-folk.

Spillet om de magtfulde poster i Det Berlingske Officin er gået ind i en afsluttende spurt.

Det britiske investeringsselskab Mecom er på trapperne med en ny koncernledelse for landets største dagbladskoncern. Det bekræfter Mecom-chef David Montgomery over for Morgenavisen Jyllands-Posten.

»Det bliver ikke denne uge, men jeg tror, vi taler om få dage. Mere kan jeg ikke sige, men vi træffer afgørelsen inden længe,« siger han.

Når De siger om få dage, betyder det så i næste uge?

»Det er op til Dem at tolke. Mere kan jeg ikke sige,« lyder det fra David Montgomery.

Det var ellers tanken fra de britiske ejere, at den nye ledelsesstruktur skulle på plads i begyndelsen af november, men afgørelsen har trukket ud. David Montgomery har tidligere udtalt, at man bestræber sig på at finde en ny koncernchef internt.

Ifølge flere iagttagere er udfordrerne til den magtfulde post reduceret til to kandidater: BT-chef Arne Ullum og nuværende adm. direktør for Berlingske Tidende, Peter Lindegaard.

Lisbeth Knudsen, der er chefredaktør for Berlingske Tidende, kan samtidig få en styrket funktion med ansvar for de forskellige journalistiske platforme på tværs i koncernen. Hun er allerede den eneste chefredaktør, som sidder i koncernledelsen.

De store rokeringer i koncernen har de seneste dage også vendt op og ned på bestyrelsen. David Montgomery fjerner således tre bestyrelsesmedlemmer og træder selv ind sammen med to andre Mecom-folk.

Tidligere koncernchef i Berlingske Joachim Malling samt Oluf Engel og Mads Bryde Andersen er udtrådt med øjeblikkelig virkning.

»Vi har valgt at lave en intern bestyrelse for at gøre den mere handlekraftig og mere operationel end tidligere, da bestyrelsen havde en mere rådgivende karakter,« siger bestyrelsesformand Bjørn Wiggen til Børsen og indrømmer samtidig, at udskiftningen giver Mecoms større kontrol med den daglige drift af koncernen.

Det er blot få måneder siden, at de britiske ejere afsatte Lasse Bolander som koncernchef.

19 af 30 ledere i chefgruppen er røget ud, siden Mecom købte Det Berlingske Officin.

thomas.wisborg@jp.dk

BRANCHENYT
Læs også